Niki Lauda

Hamilton: Jobban is elléphettünk volna a Ferraritól az elején

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton biztos benne, ha akartak volna, nagyobb előnyt is kiautózhattak volna a vasárnapi Ausztrál Nagydíj első etapjában.

A brit versenyző a 2. helyen futott be a szezon első versenyén, miután egy szoftveres probléma miatt rosszul kalkulálták ki a Sebastian Vettelhez képest fennálló különbséget. A német versenyző a virtuális biztonsági autós periódus alatt Hamilton elé tudott kerülni, és végül megnyerte a versenyt.

Hamilton 11,614 másodpercre csökkentette hátrányát Vettelhez képest a német bokszkiállását megelőzően, amikor érvénybe lépett a virtuális biztonsági autós szisztéma, a Mercedesnél pedig úgy gondolták, ez elég lesz ahhoz, hogy az élen maradjanak.

Csak akkor derült ki, rosszul kalkuláltak, amikor Vettel már a bokszutcából jött vissza a pályára.

„Még nem teljesen értik a dolgot, szóval nem tudtak pontos okokat mondani nekem, hogy miért alakult így” – mondta Lewis Hamilton a verseny után.

„Szóval nem igazán tudom megmondani, hogyan érzek ezzel kapcsolatban. Soha nem könnyű elveszíteni egy versenyt, de rengeteg pozitívuma volt azért ennek a hétvégének.”

Hamilton kifejtette, az első etapban jobban elléphetett volna a Ferrariktól, ám igyekeztek megfelelően kontrollálni a helyzetet, ahogy mindig szokták.

„A versenyek voltak extra eszközeim, az első kiállásig nagyobb előnyt is kiautózhattam volna. Sok jó dolog volt, amit megtehettünk volna, de ha egy dolog mond neked valamit valamiről, és te úgy gondolod, hogy mindent megfelelően, a kereteken belül csinálsz, nem sok mindent tehetsz.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója egyetért azzal, hogy ki tudtak volna autózni nagyobb előnyt is az első etapban.

„Szerintem meg tudtuk volna tenni, igen. Lewis tudta, hogy el kell mennie a végéig a gumikkal, és a meghatározott céloknak megfelelően vezetett – és feltehetően lehetett volna nagyobb is a különbség.”

Fotó: Mercedes

Hamilton kifejtette, szívesebben versenyezne egy olyan érában, ahol nincs ekkora jelentősége a technológiának. A brit hozzátette, a vasárnapi eredmény nem árnyékolja be az egyébként igazán erős nyitóhétvégét.

„Bárcsak sokkal jobban az én kezemben lett volna a dolog, mert úgy érzem, soha ilyen jól nem vezettem még.”

„A csapatnál mindenki így érez, és nagyszerűen dolgozott az egész csapat, sok pozitívumot tudunk magunkkal vinni. A második hely még így is meglett. Olyan, mintha egy sötét felhő lenne ez, de ez még azért egy pozitív eredmény.”

„Nagyszerű autónk van, mi vagyunk a bajnokok, és néhány változtatással meg tudjuk nyerni a következő versenyt. Hiszek ebben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek