Hamilton jobban kezdett Rosbergnél Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Hamilton jobban kezdett Rosbergnél Abu Dhabiban

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén. A második helyen Nico Rosberg, a harmadikon Max Verstappen zárt.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén. A második helyen Nico Rosberg, a harmadikon Max Verstappen zárt.

Ezen a hétvégén eldől, a Mercedes versenyzői közül ki zsebeli be a 2016-os év legjobbjának járó világbajnoki trófeát.

Nico Rosberg előnye 12 pont a bajnoki tabellán, csapattársa, Hamilton győzelme esetén is elég lesz tehát neki egy 3. hely vasárnap ahhoz, hogy megszerezze F1-es pályafutása első világbajnoki címét.

A pénteki első szabadedzésen viszont Hamilton kezdett jobban: a brit versenyző közel 4 tizedmásodperces előnnyen lett a leggyorsabb Rosberg előtt, a Mercedesek mögött pedig a két Red Bull zárt Max Verstappen – Daniel Ricciardo sorrendben.

Az 5. helyen a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel végzett, kinek csapattársa, Kimi Räikkönen 7. lett a helyi idő szerint délután 13 órától megtartott tréningen. A két Ferrari közé Sergio Pérez férkőzött be a Force Indiával. Az indiai kiscsapat másik versenygépét a nyitóedzésen Alfonso Celis Jr. terelgette, ő is jól teljesített, a 11. legjobb idővel zárt.

A legjobb tízben Carlos Sainz (8.), Felipe Massa (9.) és Marcus Ericsson (10.) zárt még.

A Haas versenyzője, Romain Grosjean 12. lett, ám nem lehet teljesen elégedett, bőven voltak ugyanis problémái autójával. Egy alkalommal a svájci-francia versenyző – vélhetően fékhiba miatt – nagy tempóval a bukótérbe csúszott.

A McLaren versenyzői nem remekeltek: Fernando Alonso 18., Jenson Button pedig csak 20. lett. A 2009-es év legjobbja egyébként olyan sisakfestéssel gurult pályára, mint amilyennel 7 éve megnyerte a világbajnoki címet.

A Manor színeiben Esteban Ocon helyett Jordan King körözött az első edzésen, ő Daniil Kvyatot megelőzve 21. lett. Kvyat mindössze 4 körig jutott, miután műszaki problémái támadtak.

Hirdetés

A második szabadedzés magyar idő szerint délután 2 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!