Verstappen vs. Ocon

Hamilton kedvet kaphat Schumacher rekordjaihoz

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Nico Rosberg sajnálja, hogy a Ferrari és Sebastian Vettel nem tudtak élni idén az autójuk adta lehetőséggel – szerinte behúzhatták volna a bajnoki címet.

Nico Rosberg sajnálja, hogy a Ferrari és Sebastian Vettel nem tudtak élni idén az autójuk adta lehetőséggel – szerinte behúzhatták volna a bajnoki címet.

Lewis Hamilton már a hétvégi Amerikai Nagydíjon megszerezheti 5. világbajnoki címét, pedig sokáig úgy tűnt, hogy szezon végéig tartó küzdelmet láthatnak a nézők.

Rosberg szerint a Ferrarinak megvolt a lehetősége, hogy legyőzze a Mercedest, azonban Hamilton hibátlanul versenyzett idén.

„Sajnos Vettel és a Ferrari az elmúlt versenyeken visszaestek különböző hibák és más körülmények miatt. Ez kár, mert Sebastiannak olyan autója volt, ami elég gyors volt a bajnoki címhez.”

„De összességében nem kell csodálkoznunk azon, hogy a Ferrari visszaesett a Mercedes mögé. Az ezüstnyíl és Lewis Hamilton olyan kombinációt alkotnak, amit nem lehet legyőzni” – mondta a német.

„Hogy ez sikerüljön, ahhoz tökéletesen kell teljesíteni, és a Ferrari nem volt az. Kulcsfontosságú az is, hogy a Mercedes kereken 5 éve szinte változatlan csapattal dolgozik, a Ferrarinál pedig volt néhány változás.”

Hamilton volt csapattársa hozzátette, szerinte van esély arra, hogyha a brit megszerzi a vb-címet idén, akkor célul tűzi ki azt, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumachert utolérje.

„Világosan kell látnunk, hogy Vettel van a legnagyobb nyomás alatt. Az idei szezonban döntő volt, hogy Lewis Hamilton nem hibázott, és el tudom képzelni, hogy az ötödik bajnoki cím meghozza az étvágyát, hogy megdöntse Michael Schumacher rekordjait.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek