Hamilton: Kellett most ez a pole pozíció - F1VILÁG.HU

Hamilton: Kellett most ez a pole pozíció

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton köszönetet mondott a Mercedes dolgozóinak azért, hogy az elmúlt hetekben keményen dolgoztak azért, hogy a barcelonai fejlesztésekkel visszatérjenek az élre.

Hamilton pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, ezzel idei második rajtelsőségét zsebelte be.

A Mercedesnek ezúttal nem volt ellenfele: Sebastian Vettel lemaradása 1,3 tizedmásodperc volt a brithez képest, ezzel pedig csak a 3. hely lett az övé, miután Valtteri Bottas – 4 századmásodperces hátránnyal csapattársához képest – megkaparintotta a 2. pozíciót.

„Egy pole pozíciónk volt idén, azóta pedig nem igazán voltak jó időmérő edzéseink, szóval fontos volt számomra, hogy visszakerüljek egy jó pozícióba a kvalifikáción, ami általában az erősségem. Szóval határozottan fontos volt, és nagyon örülök neki” – nyilatkozta Hamilton az időmérőt követő sajtótájékoztatón.

„A csapat számára kemény munka volt. Hatalmas köszönet a gyárban dolgozóknak és az itt lévőknek is.”

„Biztos vagyok benne, hogy sokan voltak mérgesek az elmúlt versenyeken, mert nem értették a dolgot” – utalt Hamilton az elmúlt futamokra, amikor úgy tűnt, ellenfeleik utolérték őket. „Folyamatosan tanultunk, de azt éreztük, hogy nem tesszük ezt elég gyorsan. Szóval az, hogy idejöttünk, és az első két helyet megszereztük az időmérőn, az mutatja a kemény munkát, amit mindenki végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!