Hamilton: Kemény, de élvezetes verseny volt

Bár kemény verseny volt, igazán élvezte a vasárnapi 60 körös száguldást Indiában a McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton.


Bár kemény verseny volt, igazán élvezte a vasárnapi 60 körös száguldást Indiában a McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton.

A brit pilóta a harmadik helyről vághatott neki a mai versenynek, ám végül csak negyedikként ért célba.

A 2008-as év Forma-1-es világbajnoka elmondta, a vártnál gyengébb eredményért a rossz rajtot okolja.

„Nagyon-nagyon kemény futam volt” – mondta Hamilton.

„Az autóban ülve nagyszerű volt, de rettentő nehéz – a Red Bullok nagyon gyorsak voltak az utolsó szektorban, de a vége felé elkezdtünk felzárkózni.”

„Minden körben keményen nyomtam, egészen a kockás zászlóig, mint mindig. Kár, hogy életem egyik legrosszabb rajtja volt a mai, emiatt pedig visszacsúsztam. Ha jobban el tudtam volna jönni, a vezetésért is harcolhattam volna, de ezek a srácok egyszerűen gyorsabbak voltak ma nálunk, szóval feltehetően egy bizonyos ponton amúgy is időt veszítettem volna velük szemben.”

„De még az is segített volna, ha meg tudom tartani a rajtpozíciómat, akkor talán valamivel korábban harcba szállhattam volna a Red Bull-lal.”

Hamilton versenye ráadásul nem volt problémamentes, autójában ugyanis a kerékcsere alkalmával ki kellett cserélni a kormányt.

„A lefelé váltással volt gond a kormányon, ezért kellett kicserélnünk a verseny során. Soha nem volt még ilyen korábban – nagyon gyorsan megoldottuk! Egyszerűen csak levettem, már mielőtt megálltam volna, visszaraktam, beraktam az autót egyesbe, és már mentem is.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!