Hamilton kérésére mégsem óv a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapata úgy döntött, visszavonja óvását Max Verstappen szuzukai manővere ellen.


A Mercedes Forma-1-es csapata úgy döntött, visszavonja óvását Max Verstappen szuzukai manővere ellen.

A német istálló a vasárnapi verseny leintése után nyújtott be formális tiltakozást, mert úgy találta, a futam utolsó előtti körében Verstappen veszélyes manőverrel védekezett Lewis Hamiltonnal szemben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezt követően bejelentette, az ügyet csak a soron következő Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban tárgyalja, mivel mindkét versenyző elhagyta már a szuzukai versenypályát, így nem tudják meghallgatni őket.

A Mercedes nem sokkal ezután visszavonta óvását.

„A Mercedes AMG Petronas Formula One Team arról értesítette a stewardokat, hogy visszavonja az október 9-én, helyi idő szerint 18:14-kor benyújtott óvását” – áll az FIA által kiadott közleményben.

Maga Hamilton egyébként korábban azt írta a Twitteren, sem ő, sem csapata nem nyújtott be tiltakozást, később azonban törölte ezt a bejegyzést.

„Sem részemről, sem a Mercedes részéről nincs óvás. Valami idióta azt mondta, hogy van, de ez nem igaz. Max remekül vezetett, ennyi. Tovább léptünk” – írta a közösségi oldalról azóta eltávolított bejegyzésben a címvédő, majd később már így fogalmazott: „Nincs tiltakozás a részemről. Most hallottam, hogy a csapat óvott, de mondtam nekik, hogy ne tegyük. Bajnokok vagyunk, tovább lépünk. Lezárva!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!