Hamilton kezdett a legjobban az Ausztrál Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Hamilton kezdett a legjobban az Ausztrál Nagydíjon

HIRDETÉS

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2017-es szezon első szabadedzésén, Melbourne-ben. A britet csapattársa, Valtteri Bottas, valamint Daniel Ricciardo követte.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2017-es szezon első szabadedzésén, Melbourne-ben. A britet csapattársa, Valtteri Bottas, valamint Daniel Ricciardo követte.

Az Ausztrál Nagydíj másfélórás nyitóedzését magyar idő szerint hajnali 2 órakor tartották: a versenyzőket és csapatokat kedvező időjárási körülmények fogadták az Albert Parkban.

Nem meglepő módon a Mercedes diktálta a tempót az első gyakorláson: Lewis Hamilton 1 perc 24,220 másodperces idővel végzett az élen, közel 6 tizedmásodperccel megelőzve újdonsült csapattársát, Valtteri Bottast.

bot

A két Mercedes egyébként az ultralágy gumikkal futotta legjobbját, míg a Red Bullok és a Ferrarik a szuperlágy abroncsokkal érték el legjobb idejeiket.

Hamilton legjobb ideje nagyjából 4 tizedmásodperccel még elmaradt attól az időtől, mellyel a brit tavaly rajtelsőséget szerzett Ausztráliában, ám biztosra vehető, hogy amennyiben a körülmények kedvezőek maradnak, a pálya – és ezáltal a mezőny – sokat gyorsul még a hétvége során.

A Mercedesek mögött a két Red Bull zárt az első edzésen Daniel Ricciardo – Max Verstappen sorrendben, majd az 5. helyen következett Kimi Räikkönen, akit csapattársa, Sebastian Vettel követett.

fer

A két Ferrarit Felipe Massa követte a Williamsszel, és kiválóan kezdett a Haas versenyzője, Romain Grosjean is, aki 8. lett. A legjobb tízben Nico Hülkenberg és Sergio Pérez zárt még a Renault-val illetve a Force Indiával.

Hirdetés

A két Toro Rosso a középmezőnyben végzett, méghozzá a 11. és 12. helyeken, míg az újonc Lance Stroll a 13. lett.

mcl

Ahogy arra számítani lehetett, a két McLaren kiábrándító formában kezdett: Fernando Alonso a 14., Stoffel Vandoorne pedig csak az utolsó, 20. pozícióban végzett.

Az Ausztrál Nagydíj második szabadedzése magyar idő szerint 6 órakor kezdődik.

Az F1Világ szezonelőzetes filmje:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!