Hamilton kezdett a legjobban Monte-Carlo utcáin - F1VILÁG.HU

Hamilton kezdett a legjobban Monte-Carlo utcáin

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén. A brit mögött Max Verstappen és Daniel Ricciardo zárt.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén. A brit mögött Max Verstappen és Daniel Ricciardo zárt.

Monte-Carlo utcáin a hagyományoknak megfelelően nem pénteken, hanem csütörtökön tartják az első tréningeket, ennek megfelelően pedig idén is a mezőny egy nappal korábban pályára gurulhatott.

Miután a múlt éjszaka komoly eső áztatta Monacót, a versenyzők a délelőtt 10 órakor kezdődött tréningen kezdetben még intermediate-abroncsokkal gurultak pályára – az aszfalt azonban felszáradt, így hamarosan már a Pirelli lágy keverékű gumijai kezdték meg a szolgálatot.

A leggyorsabb kört Lewis Hamilton futotta meg délelőtt: a Mercedesszel nemrégiben három évre szerződést hosszabbító angol 1 perc 18,750 másodperces idővel zárt az élen, másfél tizedmásodperccel megelőzve a Toro Rosso újoncát, Max Verstappent.

A holland tehetség az első szabadedzés utolsó másodperceiben jött fel a második pozícióba, így maga mögé utasította Daniel Ricciardót, valamint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is.

A Toro Rosso másik ifjonca, Carlos Sainz Jr. is remekelt, ő fél másodperces hátránnyal ötödik lett.

A szűk utcai pályán jól szerepelt Pastor Maldonado is: a Lotus versenyzője a hatodik helyen fejezte be a gyakorlást, megelőzve többet között Daniil Kvyatot és Kimi Räikkönent.

A spanyolországi versenyen győztes Nico Rosberg csak kilencedik lett, ráadásul a monacói pálya egyik kanyarjában megkoccolta a korlátot is. A legjobb tízben zárt még Felipe Massa is a Williamsszel.

Bár messzemenő következtetéseket azért még hiba volna levonni, úgy tűnik, a McLaren Monte-Carlóban valóban közel kerülhet a pontszerzéshez: a kétszeres világbajnok Fernando Alonso tizenegyedik lett a nyitótréningen, közvetlenül csapattársa, Jenson Button előtt. A brit számára egyébként nem indult könnyen a nap, egy műszaki probléma ütötte fel ugyanis a fejét autójában.

Hirdetés

Valtteri Bottas csak tizenhetedik lett a Williamsszel, ő sokat panaszkodott a fékekre. A sort a két Manor/Marussia zárta Will Stevens – Roberto Merhi sorrendben.

A hétvége programja 14 órakor folytatódik a második edzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!