Hamilton kezdett a legjobban Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Hamilton kezdett a legjobban Szingapúrban

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén. Az angolt a két Red Bull-pilóta követi Webber – Vettel sorrendben.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén. Az angolt a két Red Bull-pilóta követi Webber – Vettel sorrendben.

Kedvező időjárás fogadta a Forma-1 mezőnyét pénteken, Szingapúrban: a helyi idő szerint este 6 órakor megtartott 90 perces tréningen száraz versenypályán, és 30°C körüli hőmérséklet közepette róhatták a köröket a versenyzők.

Mivel a Marina Bay-i versenypálya jelentősen eltér az elmúlt két versenynek otthont adó monzai és spái versenypályától, a csapatok legnagyobb a legnagyobb leszorítóerőt biztosító csomagjaikkal érkeztek meg az éjszakai verseny helyszínére.

A körözést a két Marussia kezdte meg az első szabadedzésen, majd sorra következtek a többiek is az installációs körökkel. Az első mért körre mintegy fél órát kellett várni, ekkor Sergio Pérez, a McLaren versenyzője döntött úgy, hogy nekilát a pénteki programnak.

A mexikói versenyző 1 perc 53,245 másodperces idővel került az élre, 10 perccel később pedig a williamses Pastor Maldonado taszította le onnan.

Az edzés félénél aztán már a „nagyok” is akcióba lendültek: előbb Mark Webber vette át a vezetést, majd a 49. percben érkezett a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton, aki 1:48 alá szorította a legjobb köridőt.

A 2008-as év legjobbját nem is sikerült letaszítani az élről, végül 1 perc 47,055 másodperces idővel megnyerte a gyakorlást, megelőzve a Red Bull két versenyzőjét, Webbert, illetve a listavezető Sebastian Vettelt, illetve saját csapattársát, Nico Rosberget.

Az ötödik-hatodik helyen a két Lotus zárt Kimi Räikkönen – Romain Grosjean sorrendben, míg a Ferrarik meglehetősen gyengén kezdték a szingapúri hétvégét: Fernando Alonso hetedik, Felipe Massa pedig csak tizenkettedik lett.

A legjobb tíz között Sergio Pérez, Jean-Eric Vergne és Esteban Gutiérrez végzett.

Hirdetés

A McLaren versenyzője, Jenson Button csupán a tizennegyedik legjobb idővel abszolválta a nyitóedzést, a brit pilóta nemegyszer túlkormányzottságra panaszkodott.

Nem szerepeltek jól a Force Indiák sem: Paul di Resta csapattársát, Adrian Sutilt megelőzve lett tizenötödik.

A sereghajtók versenyében ezúttal a Marussia jobbnak bizonyult a Caterhamnél: Jules Bianchi tizenkilencedik lett.

Az első szabadedzésen különösebb incidensek nem borzolták a kedélyeket: voltak ugyan kisebb-nagyobb pályaelhagyások, ám a pályát szegélyező korlátokkal szerencsére senki sem találkozott.

Voltak persze olyanok, akik számára nehezen indult a hétvége: közéjük tartozik Romain Grosjean is, aki a kormánymű hibája miatt sokáig a bokszban vesztegelt. A francia végül a hatodik legjobb idővel zárt, mindössze 1 ezreddel lemaradva csapattársától, Räikkönentől.

A hétvége programja magyar idő szerint 15 óra 30 perckor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!