Fotó: Mercedes
Hírek

Hamilton kicsit tart az első kanyartól

Elégedett az időmérőn megszerzett 3. helyével, ám kicsit tart az első kanyartól a világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton.

A brit versenyző jó eséllyel megszerzi ötödik világbajnoki címét Austinban: ehhez elég lesz a 7. helyen célba érnie vasárnap.

Hamiltont az időmérő edzésen a két Red Bull előzte meg, a brit azonban elégedett, elmondása szerint ugyanis nem számított ilyen jó eredményre.

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok az eredménnyel” – mondta a címvédő.

„Nehéz napunk volt pénteken, ma pedig sikerült komoly előrelépést tenni. Tegnap sokkal hátrébb voltunk, szóval nem számítottam arra, hogy ennyire elöl leszek, de a csapat remek munkát végzett múlt éjszaka.”

Hamilton azt mondja, szeretne jó rajtot venni a versenyen, ám kicsit tart az első kanyartól, hiszen tavaly már a start után összeakaszkodott Sebastian Vettellel.

„Láthatta mindenki, mi történt tavaly úgy, hogy a vörös autó volt hátul” – fogalmazott Hamilton.

„Igazából azon múlik, hogyan sikerül a rajt, de a harmadik hely egy remek kiindulási pont, kiváló szélárnyékot lehet kapni az elöl lévőktől. Harcolni fogok azért, hogy legalább egy pozíciót nyerjek, de persze tisztában vagyok azzal, hogy a bikák vannak előttem.”

Szólj hozzá!