Hamilton: Kiszámíthatatlan rajtok várnak ránk - F1VILÁG.HU

Hamilton: Kiszámíthatatlan rajtok várnak ránk

HIRDETÉS

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton szerint az új rajtprocedúrák miatt a Belga Nagydíjtól kezdődően igencsak kiszámíthatatlan startok várnak a Forma-1 mezőnyére.


A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton szerint az új rajtprocedúrák miatt a Belga Nagydíjtól kezdődően igencsak kiszámíthatatlan startok várnak a Forma-1 mezőnyére.

A nyári szünetet követően, az évad második felében a versenyzőknek sokkal inkább önmagukra kell támaszkodniuk a rajtok során, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis szigorított a szabályokon, így a bokszutca faláról már nem sok mindent tehetnek a csapatok mérnökei annak érdekében, hogy versenyzőik jól el tudják kapni a rajt pillanatát.

Miután a két Mercedes már a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon sem brillírozott a rajtnál, Lewis Hamilton szerint Belgiumtól kezdve még nehezebb dolguk lehet.

„Ami ezután következik, az igencsak érdekes lesz” – mondta a címvédő.

„Sokkal kiszámíthatatlanabb rajtokra számítok. Gondolom, hogy rosszabb lesz a helyzet, de ilyen a versenyzés.”

Hamilton kifejtette, lehet, hogy az FIA-nak a belgiumi futamot követően visszakoznia kell majd, olyan katasztrofális rajtot látunk majd.

„Lehet, hogy alábecsülik ennek a hatását. Lehet, hogy nem változnak a rajtok, de az is lehet, hogy katasztrofálisan alakulnak. Én azt gyanítom, hogy nem ez a megfelelő megoldás, és változtatni kell a dolgon. De ettől függetlenül az ötlet jó.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg mindazonáltal üdvözölte a szövetség döntését.

„Ez jó, mert a rajtok így 100 százalékig a mi irányításunk alá kerülnek. A mérnökök nem lesznek többé érintettek” – mondta a német.

Hirdetés

„Ha jól sikerül a rajt, az a versenyzőnek köszönhető, ha pedig rosszul, az is. Ez pedig jó, mert sokkal változatosabb lesz a dolog. A rajt egy nagyon fontos fázisa a versenynek. Ahogy nemrég láttuk, eléggé össze tudja kuszálni a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!