Verstappen vs. Ocon

Hamilton: Különleges pillanatokra volt szükség, hogy legyőzzem Vettelt

Fotó: Pirelli
Az immáron ötszörös világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, „különleges körökre” és „különleges pillanatokra” volt szükség ahhoz, hogy 2018-ban felülkerekedjen Sebastian Vettelen és a Ferrarin.

Az immáron ötszörös világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, „különleges körökre” és „különleges pillanatokra” volt szükség ahhoz, hogy 2018-ban felülkerekedjen Sebastian Vettelen és a Ferrarin.

Hamilton Mexikóban bebiztosította ötödik világbajnoki címét, ezzel beérte Juan Manuel Fangiót az örökranglistán.

Vettel a szezon első felében tartani tudta a lépést Hamiltonnal, később azonban lemaradt riválisától.

„Az év során sokszor tettek próbára minket. De még azokon a hétvégéken is sikerült győzelmeket szereznünk, melyeken nem volt megfelelő a csomagunk, hátrányban voltunk, és nem mi voltunk a leggyorsabbak” – mondta Lewis Hamilton.

„Különleges körökre, különleges pillanatokra volt szükség az autóban, és őszintén szólva folyton újra élem ezeket a momentumokat. Egészen varázslatos élmények értek az autóban.”

Hamilton azt mondja, csapata egészen fantasztikus munkát végzett a 2018-as évad során.

„Úgy érzem, képesek vagyok vezetni bármit, és úgy érzem, olyan helyekre tudok eljutni az autómmal, ahova senki más. De ehhez együtt kell dolgozni a csapattal, ki kell hozni belőlük a legjobbat, és így magadból is ki tudod hozni azt, amiben jó vagy.”

„Azt gondolom, a tavalyi év is nagyszerű volt, és azt gondoltam magamban, ’hogyan tudnám emelni a lécet, hogyan tudnék még többet kihozni magamból?’. A Forma-1-ben nincsenek titkot, de valahogy sikerült megtalálnom az egyensúlyt, elkaptam a ritmust, és pályafutásom legjobb versenyeit futottam. És alapvetően ez az, amiért itt ülök.”

Hamilton bajnoki diadalát követően elárulta, szeretné azt nagypapájának ajánlani: Davidson Augustine Hamilton a mexikói versenyhétvégét megelőző csütörtökön hunyt el.

„Valójában ez egy nagyon nehéz hétvége volt. Amikor valaki meghal, az összehozza az egész családot, de ő volt a családunk keresztapja!”

„Szerettem volna őt nagyon-nagyon büszkévé tenni, ahogyan apukámat is, mert ez egy nehéz időszak az egész család számára.”

„Fel is hívtam édesapámat, és tudom, hogy büszke arra, amit elértünk, és tudom, hogy büszke rám – nekem mindig ez volt a célom. És tudom, hogy nagypapám is büszke lenne ránk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek