Hamilton Laudának ajánlotta pole-ját - F1VILÁG.HU

Hamilton Laudának ajánlotta pole-ját

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője Niki Laudának ajánlotta pole pozícióját, és elmondta, erőt adott neki az, hogy átgondolta, a legendás pilóta mit kért volna tőlük itt, Monacóban.
2019 Monaco Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton kitörő örömmel reagált, amikor megtudta, hogy övé a pole pozíció, majd az autóból kiszállva sem titkolta érzelmeit. A brit elmondta, sokat jelent ez az elsőség számára, és ez valahogy most más, mint korábbi sikerei. 

„Ez határozottan az egyik legjobb pole, amire emlékszem. Nyilvánvalóan sok sikert elértem az elmúlt években, de nem igazán emlékszem olyanra, ami ennyit jelent nekem, mint ez” – nyilatkozta. 

„Ez egy nagyon nehéz hét volt az egész csapat számára és személy szerint számomra is. Egy ilyen nehéz pályán lenyűgöző, hogy csapatként folytatjuk a fejlődést, erősödünk és javítunk a teljesítményünkön a hétvégék előtt és után.”

„Annyira, de annyira büszke vagyok mindenkire, de ezen a hétvégén gyülekeztek a felhők felettünk – mindent megpróbáltunk, hogy buzdítsuk egymást Nikiért.”

„Valtteri szenzációs munkát végzett” – mondta Hamilton. „Az első és második edzés remek volt számomra, aztán ma az autó nem volt olyan jó, mint csütörtökön.”

„Itt nem voltam annyira sikeres a múltban, ez egy olyan pálya, ahol gyors voltam, de sosem sikerült összerakni egy tökéletes kört, és úgy gondolom, ma voltam hozzá a legközelebb. Szóval ez a pole Nikié.”

A kérdésre, mennyire volt nehéz félretenni az érzéseit és a munkára koncentrálni, a brit így felelt: „Végső soron profik vagyunk. Niki azt akarta volna, hogy üljünk be az autóba, és azt mondta volna, hogy „nyomjátok, seggfejek”, és én ezt is próbáltam tenni minden egyes alkalommal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!