Hamilton: Leclerc ettől csak erősebbé válik

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A közösségi médiában is üzent a vasárnapi Bahreini Nagydíjon remeklő, a győzelmet végül műszaki probléma miatt elveszítő Charles Leclercnek az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton.

A címvédő már a verseny leintését követően is méltatta a monacói tehetséget, aki briliáns hétvégét teljesített a Ferrarival, ám egy műszaki hiba miatt végül 10 körrel a leintés előtt elbukta a győzelmet a Mercedesek javára.

„Micsoda drámai nap. Nagyon kemény volt odakint, és tényleg mindent beleadtam. Charles, ez nem a te napod volt, de fényes jövő vár rád! Nagyszerűen vezettél” – írta ki közösségi oldalaira Hamilton.

A Mercedes versenyzője rögtön a leintés után, a dobogós ceremónia előtt is méltatta Leclercet.

„Nagyszerűen vezettél egész hétvégén” – dicsérte a monacóit. „Tényleg fantasztikus voltál, haver. Hosszú jövő vár rád itt, szóval… Tudom, hogy ez a pillanat most szívás, de nagy út vár rád, szóval…”

A címvédő a verseny utáni sajtótájékoztatón azt mondta, Leclerc csak erősebbé válik a futamon történtek után.

„Hihetetlen munkát végzett egész hétvégén. Csodálatos és fényes jövő vár rá, szóval ettől csak erősebbé válik.”

„Én is voltak már ilyen helyzetben. Sokszor volt, hogy vezettünk, amikor megállt az autó. Tudom, milyen érzés. De mindig jó úgy tekinteni rá, hogy félig tele a pohár, mert értékes pontokat szerzett így is, habár problémája volt, és verhetetlen volt egész hétvégén – még a csapattársa számára is.”

„Sokkal gyorsabb volt a csapattársánál egész hétvégén, szóval rengeteg pozitívumot tud magával vinni, ránk pedig rengeteg munka vár, hogy tartani tudjuk a lépést vele!”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek