Megosztás:

Hamilton: Ez a legnagyszerűbb nap!

Hamilton rajt-cél győzelmet aratott hazai futamán.
Hamilton rajt-cél győzelmet aratott hazai futamán. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott a Brit Nagydíjon.

A háromszoros világbajnok 5. alkalommal tudott győzni hazai futamán, és meghatódottan köszönte meg a rajongói támogatását.

„Ó, Istenem! Ez bámulatos volt. Ez a legnagyszerűbb nap! Elég komoly hátrányt kellett ledolgoznom, de óriási volt a csapat és Valtteri is.” – utalt a brit a világbajnoki pontversenyben való szereplésére.

„Az előző futamokon nem jött át teljesen a csapat fenomenális munkája, de ezen a hétvégén végre minden úgy működött, ahogy elterveztük és meg tudtuk mutatni, mit is tudunk igazán. Tudom, hogy mindenki nagyon boldog és elégedett.”

A versenyt megelőzően csütörtökön pilótaparádét rendeztek Londonban, ahol a mezőnyből egyedül csak Hamilton hiányzott, aki Görögországban pihent és készült a futamra. Emiatt sokan bírálták is.

„Tudom, hogy tudok felkészülni egy hétvégére, ha nem így lenne, nem tudnék pole pozíciókat szerezni és győzni sem tudnék. Azt is tudom, mire van szükségem, hogy készen álljak, és ezt most a hétvégén meg is mutattam. Rettentően boldog vagyok, hogy a sok negatív híreszteléssel szemben úgy teljesítettem, ahogy. Ezt a versenyt kézben tartottuk, egy pillanat sem volt, amikor ne tudtam volt koncentrálni. Úgy érzem, most vezettem a legjobban.” – reagált a brit.

„Így szeretnék a következőkben is teljesíteni. Most a legjobbnak érzem magam, úgyhogy, ha így megy tovább is, ahogy ezen a hétvégén, akkor úgy érzem, a bajnoki csatában is részt vehetek és a része is lehetek továbbra is. Hiszen ez a célunk.”

Hamilton azt is hozzátette, hogy nagyon sokat fejlődtek, és rengeteg energiát hozott Bottas a csapatba, így eltűnt a sok negatívum, ami korábban igen jellemző volt.

„Egy győztes csapat vagyunk, és ennek egyetlen részén sem szeretnénk változtatni.”

Lewis Hamilton már csak 1 ponttal van lemaradva Sebastian Vetteltől a világbajnoki tabellán.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az 50. Forma-1-es futamára készült ma Carlos Sainz, ami nem éppen úgy alakult számára, ahogyan...

Hozzászólások

( komment)