Hamilton legyűrte Rosberget a harmadik edzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton legyűrte Rosberget a harmadik edzésen

HIRDETÉS

Ismét a két Mercedes az élen a harmadik szabadedzésen: a sorrend ezúttal Lewis Hamilton-Nico Rosberg az első két helyen, a harmadik Sebastian Vettel lett a Ferrarival.


Ismét a két Mercedes az élen a harmadik szabadedzésen: a sorrend ezúttal Lewis Hamilton-Nico Rosberg az első két helyen, a harmadik Sebastian Vettel lett a Ferrarival.

További részletek hamarosan…A harmadik szabadedzéssel folytatódott a Belga Nagydíj hétvégéjének programja Spában, ahol kicsit melegebb idő fogadta a versenyzőket, mint a tegnapi napon: a levegő hőmérséklete ezúttal 21 °C, a pályáé 28 °C volt.

Sebastian Vettel volt az első, aki pályára gurult délelőtt – a német versenyző a tegnapi edzéseket követően úgy nyilatkozott, nagyon bízik benne, hogy szombaton még tovább tudnak javítani az autón az időmérő előtt. Alig kezdődött el az edzés, amikor sárga zászló lépett érvénybe Roberto Merhi megpördülése miatt, azonban a Manor versenyzője folytatni tudta a körözést.

Fernando Alonso aggódhat az időmérő edzés előtt, a spanyol ugyanis a harmadik tréninget a garázsban töltötte. Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető igazgatója az edzés során elárulta, kipufogógáz-szivárgás okozta a problémát, ezen dolgoztak a szerelők hosszasan.

Sokáig a Red Bullok uralták a szabadedzést, azonban a Mercedesekre is felkerültek a lágy abroncsok, így 9 perccel a leintés előtt Lewis Hamilton és Nico Rosberg átvették a vezetést. Hamilton közel fél másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, akit Vettel követ a Ferrarival, az ő lemaradása 1,5 tizedmásodperc volt. A németet Kimi Räikkönen követi a negyedik pozícióban, az ötödik pedig Sergio Perez lett a Force Indiával.

A két Red Bull, Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat az edzés végére visszacsúszott a hatodik-hetedik helyre – a csapat folyamatos fejlődésen megy keresztül a versenyzők szerint, azonban Belgiumban nem várnak olyan eredményeket, mint a Hungaroringen, ahol mindketten dobogóra állhattak.

A Williamsek sokáig a bokszban tartózkodtak, azonban végül Valtteri Bottas és Felipe Massa is 15-15 kört teljesített, a finn a kilencedik, a brazil pedig a tizedik helyen zárt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!