Hamilton: Lehet, hogy a Ferrari előttünk van - F1VILÁG.HU

Hamilton: Lehet, hogy a Ferrari előttünk van

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője úgy gondolja, az Osztrák Nagydíj szabadedzésein mutatott teljesítményük alapján a versenytempójuk nagyjából egy szinten van a Ferrariéval.
Lewis Hamilton races at the FIA Formula One World Championship 2019 in Spielberg, Austria on June 28, 2019 // Philip Platzer/Red Bull Content Pool // AP-1ZSM2PGC91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A pénteki első szabadedzést Hamilton nyerte, míg a másodikat Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője – köridők tekintetében pedig a Mercedes pilótájáé lett a nap legjobb eredménye. 

Hamilton mindazonáltal úgy gondolja, a hosszú etapokon nincsenek a Ferrari előtt: 

„Azt hiszem, ma látszott, hogy egy szinten vannak velünk, vagy kicsit előttünk” – mondta Hamilton a pénteki második szabadedzést követően. 

„Ez az a pálya, ahol nagyon-nagyon szoros a helyzet. Úgy gondolom, a Ferrarik általánosságban is nagyon gyorsak az egyenesben, a Red Bull pedig felgyorsult az új motorjukkal az egyenesekben, szóval jó munkát végeznek. Ez határozottan nagy kihívás lesz.”

„Valamiért a Ferrari egész évben gyors volt az egyenesekben, és nem úgy tűnik, hogy ez hátráltatja őket a kanyarokban. Szóval érdekes lesz.”

A Red Bull Ring kevés kanyarból áll, és több, rövidebb egyenesből, ez pedig kedvez a Ferrari versenygépének – Hamilton úgy gondolja, meg kell majd küzdeniük Vettellel és Leclerckel.

„A hosszú etapokon általában nem annyira erősek, de azt hiszem, ma gyorsabbak voltak nálunk. De ez rendben van, harcolni fogunk. Ez egy olyan pálya, ahol legalább szorosabban tudod követni a másikat, és remélhetőleg a gumik is bírják majd ezt.”

Ami a saját teljesítményüket illeti, Hamilton elmondta, a kerékvetők miatt néhányszor szárnyat törtek – ahogy a mezőny több versenyzője számára is ez problémát okozott. 

„Tiszta napunk volt, nem volt nagy problémánk, de egy párszor eltörtük a szárnyat. De sokan így voltak vele.”

Hirdetés

„Nem tudom, hogy gyorsabbak vagyunk-e most, mint tavaly, de hihetetlennek tűnik. Padlógázzal megyünk a pálya nagy részén. Nyilvánvalóan van néhány lassabb kanyar, mint az 1-es, a 3-as, a 4-es, de különben szuper gyors.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!