Hamilton: Lehet, hogy már agresszívebb leszek

2019 Brazilian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője úgy érzi, a mai napon a 3. hely volt a maximum, amit a Brazil Nagydíj időmérő edzésén el tudott érni.

A Brazil Nagydíjon a Red Bull és a Ferrari tűnt a legesélyesebbnek a pole pozíciót illetően, végül pedig Max Verstappennek sikerült megszereznie az első rajtkockát. Hamilton végül 2 tizedmásodperces hátrányban zárt a 3. helyen, ám ő ennek az eredménynek is örül. 

„Nem túl gyakori, hogy könnyen mennek a dolgok, de ez határozottan egy kihívást jelentő szezon” – nyilatkozta Hamilton a kvalifikációt követően. „A harmadik pozíció nagyon erős eredmény számunkra, mert az időmérőn ezeknek a srácoknak nagyon jó volt a tempójuk.”

„Az egyenesekben Maxszal szemben jócskán veszítettünk időt, a különbség nagy része innen jött. Próbáltam csökkenteni, és az utolsó köröm olyan jól sikerült, amennyire csak lehetett. Az autó rendben volt, egyszerűen csak hiányzott a tempó az egyenesekben. De örülök, hogy szétválasztottam a Ferrarikat.”

Hamilton a Német Nagydíj óta nem tudott pole pozíciót szerezni, ám ennek ellenére azóta 3 alkalommal tudott futamot nyerni. A brit pilóta elmondta, a 6. világbajnoki cím megszerzése után sem lát okot arra, hogy változtasson vezetési stílusán – legfeljebb kicsivel agresszívebb lesz a pályán. 

„Az év során végig ugyanolyan volt a hozzáállásom a versenyekhez, de holnap talán megpróbálhatjuk, és lehetek egy kicsit agresszívebb is, így jót szórakozhatunk ezekkel a srácokkal” – mondta a brit. 

„Nem igazán gondolom, hogy változtatnom kellene, nyilvánvalóan ez vitt ide, ahol ma vagyok. Szóval így fogom folytatni is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél