Hamilton: Lehetetlen volt megelőzni Vettelt - F1VILÁG.HU

Hamilton: Lehetetlen volt megelőzni Vettelt

HIRDETÉS

Nem csalódott amiatt, hogy nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.


Nem csalódott amiatt, hogy nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.

A 2008-as év legjobbja a vasárnapi Spanyol Nagydíjon nagy csatát vívott a bajnoki cím védőjével, Sebastian Vettellel, végül azonban be kellett érnie a második hellyel.

Hamilton a futamot követően elmondta, elégedett a második hellyel, hiszen úgy érzi, sokat fejlődtek a legutóbbi verseny óta.

„Nem hiszem, hogy csalódottak lehetünk a mai nap miatt” – mondta Hamilton a verseny utáni sajtótájékoztatón.

„A csapat fantasztikus munkát végzett a bokszkiállások alkalmával, de az egész hétvége során is, hozzásegítettek ahhoz, hogy az élen harcoljunk. Jól rajtoltunk, tudtuk tartani a tempót a Red Bullokkal, különösen Markkal [Webber], hiszen Fernando [Alonso] az élre ugrott.

Hamilton hozzátette, egyszerűen lehetetlen volt megelőzni Vettelt a verseny utolsó harmadában, a Red Bull autója ugyanis olyan kifinomult a gyors kanyarokban, hogy nem lehet közel kerülni hozzá.

„A futam során komoly tempót futottunk, de nagyon nehéz volt előzési pozícióba keveredni Sebastiannal szemben a végén, rendkívül gyorsak voltak a nagy tempójú kanyarokban, az utolsó fordulóban pedig hihetetlen leszorítóerővel rendelkeztek.”

„Minden tőlem telhetőt megtettem, és a második helyen ennek fényében nagyszerűnek mondható.”

„A versenytempónk fejlődött a legutóbbi hétvége óta, ami nagyon pozitív.”

Hirdetés

Hamilton egyébként egyelőre nem nyugodhat meg, a versenybíróság ugyanis vizsgálatot indított ellene, mert a feltételezések szerint a futam során figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést több versenyzőtársához hasonlóan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!