Hamilton: Lejárt a kifogások ideje - F1VILÁG.HU

Hamilton: Lejárt a kifogások ideje

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy nem lesz mentsége arra, ha nem sikerül bezsebelnie a bajnoki címet 2008-ban.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy nem lesz mentsége arra, ha nem sikerül bezsebelnie a bajnoki címet 2008-ban.

Azt követően, hogy a tavalyi évben elbukta a lehetőséget, hogy a Forma-1 történelmének első újonc bajnokává avanzsáljon, Hamilton elárulta, idén mindene meglesz ahhoz, hogy megszerezze első vb-címét a királykategóriában.

“Ami az átfogó csomagom illeti, nem lehet mentségem, ha elbukom” – mondta Hamilton a The Associated Press hírügynökségnek adott interjújában.

“A tavalyi évben az egyetlen mentségem az volt, hogy újonc voltam, és minden új volt számomra. Azonban az idei évben tovább fogok tanulni, és bár mindig lesznek hibák, úgy érzem, mindenem megvan ahhoz, hogy ismét harcba szálljak a bajnoki trófeáért.”

Bár elsődleges célja a bajnoki cím megszerzése, Hamilton elmondta, nincs problémája azzal, hogy csapata nem tesz majd különbséget közte és újdonsült csapattársa, Heikki Kovalanen között az idei esztendőben.

“Mindössze fair játékot akarok, azt szeretném, ha Heikki Kovalainennek is azonos esélye lenne a bajnoki cím megszerzésére, és ha megverem, akkor az jóval nagyobb elismerés számomra. Ha azonos gumikon, azonos motorral és kasztival megverem, akkor tudni fogom, hogy jobb versenyző vagyok. Nem szeretném, ha előnyben lennék vele szemben” – folytatta a brit versenyző.

“A tavalyi évben nyújtott teljesítményemmel kiérdemeltem, hogy azonos bánásmódban részesüljek, mint Alonso. Az elején ő volt a vezető, de aztán ez megváltozott. Ő azonban ezt nem tudta elviselni, de legalább megmutatta, hogy miként nem szabad egy Forma-1-es versenyzőnek viselkednie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!