Hamilton magabiztosan várja a folytatást - F1VILÁG.HU

Hamilton magabiztosan várja a folytatást

HIRDETÉS

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a McLaren eredményes hétvégét teljesíthet Kanadában, miután az első helyen végzett a pénteki délutáni szabadedzésen a szezon hetedik állomásának helyet adó Montrealban.

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a McLaren eredményes hétvégét teljesíthet Kanadában, miután az első helyen végzett a pénteki délutáni szabadedzésen a szezon hetedik állomásának helyet adó Montrealban.

A bajnokság éllovasa 1:15.752-es idejével a BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica előtt, az élen fejezte be a délutáni szabadedzést Kanadában, ahol tavaly első futamgyőzelmét aratta a Forma-1-ben.

A brit versenyző bevallotta, teljes mértékben elégedett az MP4/23-as modell teljesítményével és magabiztosan várja a hétvége további részét, mert úgy érzi, csapata eredményes lesz Montrealban.

“Boldog vagyok, hogy ismét Kanadában lehetek, ahol a tavalyi évben megszereztem első futamgyőzelmemet” – mondta Hamilton. “Úgy döntöttünk, nem használjuk el az esőgumi-készletünket a reggeli edzésen, de a végén egy etapot a száraz aszfaltra alkalmatos abroncsokon is meg tudtam tenni.”

“A délutáni edzésen minden egyes körben javítani tudtunk az autón, és teljesen meg voltam elégedve a beállításokkal, illetve az egyensúllyal, különösen mikor az opciós gumikra váltottunk, ami lehetővé tette, hogy még jobban hozzászokjam az autóhoz, miközben a körülmények folyamatosan javultak.”

“Még sok munka vár ránk az időmérő és a verseny előtt, de magabiztosan várom a folytatást.”

Hamilton csapattársa, Heikki Kovalainen azonban nem volt ennyire elégedett autója egyensúlyával. A finn pilóta végül fél másodperccel lemaradva márkatársa mögött, a negyedik helyen landolt.

“Hasznos volt az első edzésnap, azonban nem mondhatnám, hogy úgy érzem, megtaláltam az autó tökéletes egyensúlyát” – mondta Kovalainen. “Úgy döntöttünk, nem körözünk túl sokat az esős pályán a reggeli edzésen. Délután viszont minden adott volt, hogy elkezdjük az igazi munkát.”

“Leginkább a beállításokkal foglalkoztunk, de egyelőre még nem találtam meg az autó helyes egyensúlyát. Az edzés vége felé viszont úgy éreztem, sokat haladtunk afelé, hogy megoldást találjunk a fő problémáimra.”

“Azonban azt gondolom, hogy miután áttanulmányoztuk az adatokat, és elvégeztük a szükséges módosításokat, sokkal jobb formában leszünk” – tette hozzá Kovalainen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!