Hamilton: Magnussen mega gyors lesz - F1VILÁG.HU

Hamilton: Magnussen mega gyors lesz

HIRDETÉS

Lewis Hamilton biztos abban, hogy Kevin Magnussen a kezdetektől fogva szárnyalni fog, ahogy azt ő is tette újoncként a McLaren színeiben, még 2007-ben.


Lewis Hamilton biztos abban, hogy Kevin Magnussen a kezdetektől fogva szárnyalni fog, ahogy azt ő is tette újoncként a McLaren színeiben, még 2007-ben.

Magnussen – hasonlóan Hamiltonhoz – teljesen újoncként mutatkozhat be a Forma-1-ben a McLaren színeiben, miután a csapat őt ülteti az év végén távozó Sergio Perez helyére Jenson Button mellé 2014-ben.

Hamilton szerint a Formula Renault 3.5 bajnokának mindene megvan ahhoz, hogy az ő nyomdokaiba lépjen.

„Lesz ideje felkészülni, sok időt tölthet el a szimulátorban” – mondta a brit pilóta. „Egy nagyon intelligens ifjú tehetségről van szó, aki mindig kedves volt hozzá, mikor találkoztunk, és meg kell mondanom, hogy piszkosul gyors.”

„Kiváló dolgokat vitt véghez más kategóriákban, és azt gondolom, hogy mega gyors lesz.”

Bár Hamiltonnal volt alkalma többször beülni teszten F1-es autóba, biztos abban, hogy Magnussen megfelelően felkészülten mutatkozhat majd be a királykategóriában.

„Nagyon sok energiát fektettem a tréningeimbe és fel voltam készülve, és biztos vagyok abban, hogy Kevin is pontosan ezt teszi” – folytatta. „A szimulátor nagyon hasonló tapasztalatot ad majd számára, hogy megtanulja, miként kell helyesen beállítani az autót.”

„Meggyőződésem, hogy minden nap szimulátorozni fog, és ez egy nagyon jó alapot ad neki. Persze a gumikat meg kell ismerni, sokat kell tanulnia, de azt hiszem, nem lesz gondja ezzel.”

Hamilton egykori csapattársa, Button bevallotta, hogy meglepte a McLaren döntése, miszerint az újoncot ültetik be mellé jövőre, de bízik abban, hogy Magnussen készen áll a feladatra.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!