Hamilton már idén ki akarja próbálni a 2019-es fejlesztéseket

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton arra kérte csapatát, gyorsítsa fel a 2019-es fejlesztéseket, mert „szeretne rájuk érezni egy versenyhétvégén”.

A brit versenyző magabiztos győzelmet aratott a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ezzel 40 pontosra növelte előnyét a világbajnoki tabellán Sebastian Vettellel szemben.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, csapata rendkívül keményen dolgozott a kiábrándítóan alakult Belga Nagydíj után, ennek eredményeképp pedig a Szingapúrra tervezett fejlesztések már Monzában bemutatkozhattak.

Hamilton ezen felbuzdulva arra kérte csapatát, ne álljon le, és a 2019-es évre tervezett fejlesztéseket már az idei versenyeken kipróbálná.

„Volt ez a meetingem a srácokkal, és amikor az ember látja mindenkiben ezt az energiát, az nagyon inspiráló” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Elkezdtük az évet, nagyszerűnek éreztem a dolgot, és aztán elkezdtünk lemaradni, volt némi küszködés az autó megértésével, a gumikkal és az egyensúllyal. Volt néhány felejthető versenyünk, de szerencsére rátaláltunk a helyes útra.”

„Csapatként egyre erősebbek vagyunk, egyre jobban értjük az autót, illetve azt, hogy hogyan használjuk a rendelkezésünkre álló eszközöket. Hat versennyel ezelőtt még kétségkívül sok volt bennünk a kérdés, de mostanra felülkerekedtünk az autón, tudjuk, hogy állunk, és tudjuk, mit kell tennünk.”

„A meetingeken a jövő évi autó kapcsán is hajtom őket. Tudom, min kell javítanom. Azért hajtom őket, mert már most el kell kezdeniük a jövő évi teszteket. Én pedig azt mondom, ’előre tudjátok hozni ezeket? Kérlek, készüljön el ez a komponens, ami amúgy igazán időigényes, de talán versenyezhetnék vele, mert szeretnék ráérezni egy versenyhétvégén ahelyett hogy jövő februárban, vagy márciusban próbálnám ki először’.”

„Amikor elkezdünk tesztelni, az már túl késő, szóval igyekszem nyomás alatt tartani a srácokat.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!