Hamilton már idén ki akarja próbálni a 2019-es fejlesztéseket

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton arra kérte csapatát, gyorsítsa fel a 2019-es fejlesztéseket, mert „szeretne rájuk érezni egy versenyhétvégén”.

A brit versenyző magabiztos győzelmet aratott a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ezzel 40 pontosra növelte előnyét a világbajnoki tabellán Sebastian Vettellel szemben.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, csapata rendkívül keményen dolgozott a kiábrándítóan alakult Belga Nagydíj után, ennek eredményeképp pedig a Szingapúrra tervezett fejlesztések már Monzában bemutatkozhattak.

Hamilton ezen felbuzdulva arra kérte csapatát, ne álljon le, és a 2019-es évre tervezett fejlesztéseket már az idei versenyeken kipróbálná.

„Volt ez a meetingem a srácokkal, és amikor az ember látja mindenkiben ezt az energiát, az nagyon inspiráló” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Elkezdtük az évet, nagyszerűnek éreztem a dolgot, és aztán elkezdtünk lemaradni, volt némi küszködés az autó megértésével, a gumikkal és az egyensúllyal. Volt néhány felejthető versenyünk, de szerencsére rátaláltunk a helyes útra.”

„Csapatként egyre erősebbek vagyunk, egyre jobban értjük az autót, illetve azt, hogy hogyan használjuk a rendelkezésünkre álló eszközöket. Hat versennyel ezelőtt még kétségkívül sok volt bennünk a kérdés, de mostanra felülkerekedtünk az autón, tudjuk, hogy állunk, és tudjuk, mit kell tennünk.”

„A meetingeken a jövő évi autó kapcsán is hajtom őket. Tudom, min kell javítanom. Azért hajtom őket, mert már most el kell kezdeniük a jövő évi teszteket. Én pedig azt mondom, ’előre tudjátok hozni ezeket? Kérlek, készüljön el ez a komponens, ami amúgy igazán időigényes, de talán versenyezhetnék vele, mert szeretnék ráérezni egy versenyhétvégén ahelyett hogy jövő februárban, vagy márciusban próbálnám ki először’.”

„Amikor elkezdünk tesztelni, az már túl késő, szóval igyekszem nyomás alatt tartani a srácokat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek