Hamilton már nem akar világbajnok lenni - F1VILÁG.HU

Hamilton már nem akar világbajnok lenni

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit újonca, az utolsó versenyig favoritnak tartott Lewis Hamilton elmondta, a versenypályán, nem pedig a bíróságon szeretné megszerezni a bajnoki címet, így bízik benne, hogy Raikkönennél marad az idei trófea.

A McLaren Mercedes brit újonca, az utolsó versenyig favoritnak tartott Lewis Hamilton elmondta, a versenypályán, nem pedig a bíróságon szeretné megszerezni a bajnoki címet, így bízik benne, hogy Raikkönennél marad az idei trófea.

“Rossz lenne, ha így kellene megnyernem a bajnokságot” – mondta a huszonkét éves Hamilton, aki a szezon utolsó versenyén vesztette el a világbajnoki címet.

“A pályán akarok győzni. Az ember stílusosan akar nyerni, a versenyen akarja megszerezni a győzelmet, harcolni akar a vezetésért” – folytatta a brit pilóta. “Nem úgy akarom megnyerni a bajnokságot, hogy valakit kizárnak előlem.”

A McLaren újonc versenyzője a szezon utolsó futamáig harcban volt a bajnoki címet, amit végül Kimi Raikkönen zsebelt be a hétvégén megrendezett Brazil Nagydíjon. A Ferrari finn versenyzője fantasztikus teljesítményt nyújtva megszerezte a győzelmet Interlagosban, miközben Alonso csak a harmadik, míg a legesélyesebbnek tartott Hamilton – egy ideiglenes műszaki probléma miatt – a hetedik helyen landolt.

A futam után azonban eljárás indult a BMW Sauber és a Williams istálló ellen, ugyanis felmerült a gyanú, hogy autóikban a megengedettnél hidegebb volt az üzemanyag hőmérséklete. A sportfelügyelők azonban bizonyíték hiányában ejtették az ügyet, ám a McLaren fellebbezett a döntés ellen.

Ha ugyanis a Fellebbviteli Bíróság úgy dönt, ki kell zárni az említett két csapat versenyzőit, Hamilton felugorhat a negyedik helyre, mellyel elegendő pontot gyűjtene össze ahhoz, hogy ő legyen az idei világbajok. A brit pilóta azonban bízik benne, hogy nem így kell megszereznie pályafutása első bajnoki címét a Forma-1-ben.

“Furcsán érzem magam, hiszen Kimi fantasztikus munkát végzett az utolsó versenyeken. Hétvégén is ő győzött, és utólag elvenni tőle a bajnoki címet, nem tenne jót a sportnak” – mondta Hamilton, aki köszönetet mondott csapatának az idei évben nyújtott kiváló munkájáért.

“Fantasztikus év volt az idei, a csapat mindvégig támogatott, amiért köszönetet kell mondanom neki. Boldog vagyok, hogy a csapat része lehettem az idei évben. Büszke vagyok rájuk, és a családom összes tagjára, akik mindvégig támogattak. Még csak 22 éves vagyok, rengeteg lehetőségem lesz még arra, hogy harcba szálljak a bajnoki címért. Biztos vagyok, benne, hogy a jövőben még felérhetünk a csúcsra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!