Hamilton: Mázlim volt, hogy folytatni tudtam - F1VILÁG.HU

Hamilton: Mázlim volt, hogy folytatni tudtam

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, szerencsésnek mondhatja magát, amiért autója nem sérült meg a mai időmérő edzés első etapjában történt megpördülése során.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, szerencsésnek mondhatja magát, amiért autója nem sérült meg a mai időmérő edzés első etapjában történt megpördülése során.

A brit versenyző a vizes pályán megcsúszott, és a W04-es versenygép hátuljával a falnak ütközött – szerencséjére azonban folytatni tudta a körözést, és bejutott a kvalifikáció második szakaszába, amit a mai, rossz körülmények miatt holnapra halasztottak.

„Egyszerű, csak elvesztettem az autó hátulját, és a falban kötöttem ki. Szerencsére folytatni tudtam, de az autó felült, leragadtam” – mondta a Mercedes pilótája.

„Mázlim volt, hogy hátramenetbe tudtam rakni. Megpróbálom magam mögött hagyni a történteket, és a holnapra fókuszálni.”

Hamilton úgy véli, az, hogy egy napon tartják az időmérőt és a futamot is, valójában hasznára válhat.

„Nem hiszem, hogy ez veszélyezteti a futamot, sőt, talán jobb is, mert egy kicsit bemelegszünk. Energikusabb lesz a testünk, és készen állunk majd a versenyre, szóval érdekes lesz. De remélem, száraz napunk lesz, mert ma mindenki számára rettentő nehéz volt.”

„Nagyon trükkös volt a helyzet, ráadásul ez az egyik legcsúszósabb pálya, amin valaha versenyeztem esőben. Egyszerűen azért, mert sok rajta a fehér vonal. Amint ezekre ráhajt az ember, az autó elkezd csúszni, megúszik és túlkormányzottá válik. Ezért láttunk olyan sokakat kicsúszni a pályáról.”

A 2008-as év legjobbja hozzátette, a versenyirányítás jól döntött, hogy holnapra halasztotta a folytatást.

„Határozottan jó döntés volt, mert nagyon veszélyes volt odakint. Eddig nem alakul olyan jól ez a hétvége számunkra, de remélhetőleg holnap fordul a kocka.”

Hirdetés

Hamiltonhoz hasonlóan a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is helyesli az időmérő elhalasztását.

„Kár az időjárás miatt, de abszolút jó döntés volt megállítani az időmérőt, illetve elhalasztani holnapra” – mondta.

„A körülmények folyamatosan romlottak, különösen a fényviszonyok, illetve a pályán álló víz miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!