Hamilton még aggódik a gumik miatt - F1VILÁG.HU

Hamilton még aggódik a gumik miatt

HIRDETÉS

Örömmel fogadta a gumiváltoztatás tényét, mégis további problémáktól tart a Mercedes AMG Petronas világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


Örömmel fogadta a gumiváltoztatás tényét, mégis további problémáktól tart a Mercedes AMG Petronas világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A Silverstone-ban látott sorozatos defektek után a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli úgy döntött, a hétvégi Német Nagydíjra a Kanadában már kipróbált kevlárbetétes gumikkal érkezik, a Magyar Nagydíjtól kezdődően pedig teljesen új abroncsokat használhat a Forma-1 mezőnye.

Hamilton – aki Silverstone-ban a versenyt vezetve kapott defektet – elárulta, örül az olasz vállalat határozott lépésének, ám továbbra sem nyugodott meg.

„Elégedett vagyok, de többet fogunk majd tudni, amikor már ott leszünk, hogy milyen hatással is van ez ránk, illetve a többiekre” – mondta az angol.

„Örülök, hogy léptek az ügyben. Viszont még mindig azt gondolom, hogy aggasztó a dolog, és látnunk kell, mi lesz. Kiderül, hogyan megy majd a hétvége, de biztos vagyok benne, hogy megfelelő lépéseket tettek annak érdekében, hogy biztonságosabbak legyenek a gumik.”

Bár az új gumik elvileg kedvezhetnek a Mercedes csapatának, Hamilton nincs meggyőződve arról, hogy a változtatás előnyt jelent majd számukra. Nico Rosberg, a Mercedes másik versenyzője úgy nyilatkozott, a brackley-i gárda szépen lassan favorittá növi ki magát, Hamilton szerint azonban még a Red Bull a fő esélyes.

„Nem hiszem, hogy favoritok vagyunk. Szerintem továbbra is a Red Bull a favorit. Ők vezetik a bajnokságot, mi viszont folyamatosan fejlődünk, és egyre közelebb kerülünk hozzájuk” – mondta a 2008-as év világbajnoka a Reutersnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!