Hamilton: Meg kell oldanunk a túlmelegedési gondokat - F1VILÁG.HU

Hamilton: Meg kell oldanunk a túlmelegedési gondokat

HIRDETÉS
Túlmelegedési problémákkal küszködött, így nem tudott a dobogóért harcolni a vasárnapi Osztrák Nagydíjon a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton.
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.

A brit pilóta a 4. helyről vágott neki a vasárnapi futamnak, ám hamar kiderült, a Ferrarival és a Red Bull-lal nem tudják tartani a lépést. A Mercedes mindkét pilótájának gondot okozott a nagy hőség, Hamiltonnak ráadásul az első szárnyát is le kellett cserélni a verseny során.

„Nem hiszem, hogy csak úgy le kellene írnom ezt a hétvégét. Ötödik lettem, pontokat szereztem – egyszerűen továbblépünk” – mondta a világbajnoki éllovas.

„Amennyire én tudom, a Ferrarinál és a Red Bullnál ez nem volt probléma, számunkra viszont komoly gondot jelentett. Jó tempónk volt, de nem tudtunk versenyezni velük, szóval ez a pálya felfedte az autónk bizonyos korlátait.”

Hamilton azt mondja, már a futam előtt tudták, gondjaik lehetnek a 71 körös verseny során.

„Nem volt könnyű nap. Már a verseny előtt tudtuk, hogy bajban lehetünk itt. A túlmelegedés nagyon komoly problémákat okozott. Az autó jónak tűnt, de a túlhevülés miatt nem tudtunk harcolni. Más autók nem küszködtek ennyit, szóval meg kell vizsgálnunk a dolgot, és persze meg is kell oldanunk.”

„Lesznek még forró versenyeink – például Budapesten, szóval felül kell kerekednünk a problémán, máskülönben ezek nehéz versenyek lesznek számunkra.”

„A futamon az első szárnyam is megsérült a kerékvetőn, úgyhogy ki kellett cserélnünk, ami szintén időbe telt. Egy rossz nap volt, de legalább szereztem pár pontot az ötödik hellyel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!