Hamilton még nem aggódik bajnoki esélyei miatt - F1VILÁG.HU

Hamilton még nem aggódik bajnoki esélyei miatt

HIRDETÉS

Bár az Osztrák Nagydíj után 29 pontra nőtt hátránya a bajnoki összetettben, Lewis Hamilton elárulta, nem érzi úgy, hogy aggódnia kellene.


Bár az Osztrák Nagydíj után 29 pontra nőtt hátránya a bajnoki összetettben, Lewis Hamilton elárulta, nem érzi úgy, hogy aggódnia kellene.

A brit pilóta másodikként zárta a bajnokság nyolcadik versenyét, melyet csapattársa, Nico Rosberg nyert meg, aki ezzel a győzelemmel tovább növelte előnyét a világbajnoki tabellán.

Hamilton csak a kilencedik helyről rajtolhatott Spielbergben, ennek fényében tehát igencsak jónak mondható a második hely, az időmérőn azonban a Mercedes versenyzője komoly hibákat követett el, így lényegében önmagának köszönhette, hogy végül nem tudott méltó ellenfele lenni Rosbergnek.

Miután azonban a szezonból még 11 verseny hátravan, a 2008-as év legjobbja nem aggódik.

„Örülök, hogy sikerült felzárkóznom a futamon” – mondta Hamilton.

„Az ember mindig tanul bizonyos leckéket, ugyanakkor jó észben tartani azt is, mennyi pontot veszítettem azáltal, hogy nem tudtam célba érni. 29 pontos a lemaradásom – nem fejeztem be annyi futamot, mint szerettem volna, de még sok van hátra.”

„Bőven vannak pozitívumai ennek a hétvégének. A tempóm remek volt, csak éppen nem tudtam kihasználni, a következő versenyen viszont mindent meg kell tennem azért, hogy ez ne így legyen.”

Bár Hamilton a futam során sokat veszített kerékcseréi során, nem gondolja úgy, hogy ez nagyban befolyásolta a végeredményt – a számítások szerint Rosberg a kerékcserék során egészen pontosan 1,643 másodpercet adott világbajnok csapattársának a vasárnapi versenyen.

„Az egyik kiállásnak volt némi problémám a bal első kerékkel, és azt hiszem, az első kiállásnál egy kicsit előrébb álltam meg, mint kellett volna. Összességében 2 másodpercet veszítettem, ami ugyan értékes lett volna, de ettől még nem lettem volna első.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!