Hamilton még nem mondott le a bajnoki címről - F1VILÁG.HU

Hamilton még nem mondott le a bajnoki címről

HIRDETÉS

Lewis Hamilton továbbra sem mondott le arról, hogy a 2013-as év világbajnoka legyen – az angol versenyző tudja, nehéz lesz megvernie Sebastian Vettelt, ám semmiképpen sem lehetetlen feladat.



A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton továbbra sem mondott le arról, hogy a 2013-as év világbajnoka legyen – az angol versenyző tudja, nehéz lesz megvernie Sebastian Vettelt, ám semmiképpen sem lehetetlen feladat.

Hamilton Vettel és Fernando Alonso mögött harmadikként ért célba a múlt vasárnapi Belga Nagydíjon, így hátránya 58 pontra nőtt a Red Bull címvédőjével szemben.

A Mercedes versenyzője nem kerget illúziókat, pontosan tudja, milyen erős a Red Bull – Vettel páros, ám úgy érzi, még nem érkezett el az ideje annak, hogy lemondjon a bajnoki címről.

„Nagyon-nagyon nehéz lesz, ez kétségtelen” – mondta a 28 esztendős versenyző az AUTOSPORT című angol szaklapnak.

„Fenomenális autója van egy ideje már, ami még mindig rettentő gyors. Ő pedig végzi a dolgát, szóval tökéletes a csomag.”

„Nekünk is voltak nagyon erős versenyeink, és többé-kevésbé versenyképesek voltunk, és sikerült is olykor előtte végeznünk. Szóval semmi okunk azt hinni, hogy ezt nem tudjuk megtenni a továbbiakban, habár egyre inkább elérkezünk arra a pontra, amikor már minden egyes alkalommal le kell győznünk őt és előtte kell zárnunk.”

A Mercedes belgiumi – a vártnál gyengébb – tempóját nem a gumikezelési problémák, hanem az alacsony leszorítóerejű csomag nem megfelelő működése okozta.

„Próbáljuk megérteni, mi volt a gond” – magyarázta Hamilton. „A srácok ki fogják deríteni, hol is vagyunk lassabbak, de az Eau Rouge-ban például elég gyengék voltunk. A következő verseny előtt talán találunk valamit, ha viszont nem, akkor Szingapúrban már sokkal erősebbek leszünk reményeim szerint.”

Hirdetés

Hamilton elárulta, Olaszországban sem számít könnyű hétvégére, a szezon utolsó versenyei azonban kedvezhetnek a Mercedesnek.

„Szingapúrtól kezdve már sokkal több leszorítóerőre lesz szükség. Vagy javulunk a következő versenyre, vagy hasonló helyzetben leszünk – de rosszabbak nem leszünk. Az Olaszországot követő helyszíneken már a több leszorítóerőt biztosító csomagot használjuk ismét. Vagy azt, amit a korábbi futamokon használtunk, vagy egy továbbfejlesztett változatot. Remélhetőleg ismét fejlesztünk rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!