Hamilton: Meglep, hogy a Ferrarinál nem volt csapatsorrend

Fotó: Formula 1
Fotó: Formula 1
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, számára meglepő, hogy a Ferrari csapata idén még nem alkalmazott nyíltan csapatutasítást.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, számára meglepő, hogy a Ferrari csapata idén még nem alkalmazott nyíltan csapatutasítást.

Meglehetősen nagy visszhangja volt a múlt hétvégi Orosz Nagydíjat követően annak, hogy a Mercedes a szocsi versenyen arra utasította Valtteri Bottast, engedje el maga mellett csapattársát, Hamiltont.

A brit így megnyerte a versenyt, és 50 pontos előnyre tett szert az összetettben Sebastian Vettellel szemben.

Hamilton Japánban elárulta, nem érti, riválisuk, a Ferrari miért nem cselekedett hasonlóképp, amikor lehetősége lett volna erre a fontos pillanatokban.

„Nekünk csak egy versenyen volt csapatutasításunk, más futamokon viszont csapatként működtünk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Voltak alkalmak, amikor Valtteri nem volt a top 5-ben, de ott volt egy Ferrari, én, és a másik Ferrari – és a Ferrarik összejátszottak. Ilyenkor az van, hogy kiállnak egy autóval, ami azt jelenti, hogy nekem is ki kell állnom. Szóval az év bizonyos szakaszaiban volt összejáték köztük. De a döntő pillanatokban – például Monzában – nem. Hogy ez meglepő-e? Igen. Megtették a múltban is, szóval nem tudom, miért változtattak. De nem az én problémám.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek