Fotó: Formula 1
Hírek

Hamilton: Meglep, hogy a Ferrarinál nem volt csapatsorrend

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, számára meglepő, hogy a Ferrari csapata idén még nem alkalmazott nyíltan csapatutasítást.

Meglehetősen nagy visszhangja volt a múlt hétvégi Orosz Nagydíjat követően annak, hogy a Mercedes a szocsi versenyen arra utasította Valtteri Bottast, engedje el maga mellett csapattársát, Hamiltont.

A brit így megnyerte a versenyt, és 50 pontos előnyre tett szert az összetettben Sebastian Vettellel szemben.

Hamilton Japánban elárulta, nem érti, riválisuk, a Ferrari miért nem cselekedett hasonlóképp, amikor lehetősége lett volna erre a fontos pillanatokban.

„Nekünk csak egy versenyen volt csapatutasításunk, más futamokon viszont csapatként működtünk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Voltak alkalmak, amikor Valtteri nem volt a top 5-ben, de ott volt egy Ferrari, én, és a másik Ferrari – és a Ferrarik összejátszottak. Ilyenkor az van, hogy kiállnak egy autóval, ami azt jelenti, hogy nekem is ki kell állnom. Szóval az év bizonyos szakaszaiban volt összejáték köztük. De a döntő pillanatokban – például Monzában – nem. Hogy ez meglepő-e? Igen. Megtették a múltban is, szóval nem tudom, miért változtattak. De nem az én problémám.”

Szólj hozzá!