Fotó: Mercedes
Hírek

Hamilton: Meglepett, hogy nem tudták tartani velem a lépést

Idei 2., Forma-1-es pályafutása 64. futamgyőzelmét szerezte a Spanyol Nagydíjon a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton.

A brit versenyző a pole pozícióból rajtolva sima győzelmet aratott Barcelonában: több mint 20 másodperces előnnyel nyert csapattársa, Valtteri Bottas, valamint Max Verstappen előtt.

Győzelmének köszönhetően Hamilton 17 pontra növelte előnyét a pontversenyben a futamon csak negyedikként befutó Sebastian Vettel előtt.

Hamilton a verseny után elárulta, nem tudta, mire számíthat a futamon, így nagyon meglepődött azon, hogy senki sem tudta tartani vele a tempót.

„Nem igazán volt elképzelésem arról, hogyan alakul majd a verseny” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„Jól sikerült az időmérő, de a hőmérséklet elég hullámzó volt ma, gyülekeztek a felhők, és nem tudtuk, hogy esni fog-e, vagy sem.”

„De amint elkezdődött a verseny, és sikerül jó rajtot venni – amiben nagyon reménykedtem, mert nem mindig sikerült így –, igazán meglepődtem azon, hogy senki sem tudta tartani velem a tempót.”

„Körönként majdnem 1 másodperccel léptem el, és azt gondoltam, ’ez az, így tovább’. Kétségkívül a mai teljesítmény állt a legközelebb ahhoz, mint amikor tavaly kényelmesen éreztem magam az autóban.”

A Mercedes a Spanyol Nagydíjon szerezte idei első kettős győzelmét, Hamilton pedig méltatta a német istálló tagjait.

„A hihetetlen csapat nélkül nem sikerült volna. A srácok lenyűgöző munkát végeztek, nagyon büszke vagyok mindenkire.”

„Ma úgy éreztem, rendkívüli összhangban vagyok az autóval – eddig az idei szezonban nem éreztem ezt.”

Szólj hozzá!