Megosztás:

Hamilton: Megmutattam, még mindig ég bennem a tűz

Hamilton a bokszból rajtolva a negyedik helyig küzdötte fel magát.
Hamilton a bokszból rajtolva a negyedik helyig küzdötte fel magát. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője ma már egyáltalán nem volt csalódott az időmérőn történt balesete miatt, sőt a mai futam és az eredmény kifejezetten felvidította őt.

Hamilton az időmérő második percében falhoz csapta a Mercedest, emiatt a brit a bokszutcából volt kénytelen megkezdeni a futamot. A négyszeres világbajnok már a felvezető körön megköszönte csapatának, hogy felkészítették az autót a versenyre, és a futam után is elmondta, nagyon örül, hogy ilyen versenyképes volt ma a Mercedes.

„Szórakoztató volt” – kezdte összefoglalóját a versenyről Hamilton. „A gokartos időkre emlékeztetett, amikor mindig a mezőny végéről indultam. Tegnap hibáztam, és ezzel a lehető legrosszabb helyre repítettem magam. Megvolt a tempóm, hogy a pole-ból indulva megnyerhessem a versenyt, de nem tettem, szóval megnehezítettem a dolgom.”

„Ma reggel felébredve az volt a célom, hogy helyrerázódjak a tegnapi hibám után, büszkévé tegyem a csapatomat, és pontokat szerezzek. Megpróbáltam megszerezni a harmadik helyre visszakapaszkodni, de a végére elfogytak az abroncsaim.”

„De élveztem a versenyt, élveztem a csatákat. Remélhetőleg ez megmutatja mindenkinek, hogy még mindig ég bennem a tűz, hogy a szívem még mindig fiatal, és még sok-sok verseny áll előttem.”

Hamilton nagyon bosszús volt, amikor az időmérőn eldobta a Mercedest, és ma is elmondta, hogy felesleges hiba volt, ám néha előfordul az ilyesmi – a versenyen az volt a célja, hogy jóvátegye ezt.

„Nincs helye hibáknak akkor, amikor azért dolgozol, hogy a legjobb legyél” – mondta a brit. „De természetesen előfordul, és ez is része a fejlődési folyamatnak. Tiszta évem volt, nem volt balesetem eddig. A tegnapot már magam mögött hagytam, és a mai nap nagyon pozitív volt.”

„Nagyon hálásnak és boldognak kell lennem, hogy visszajöttem a negyedik helyig. Köszönöm minden rajongónak, aki a nap versenyzőjének megszavazott, remélem, hogy élveztétek a show-t, beleadtam mindent teljes szívemből, és az autóból is…”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Daniel Ricciardo nem bánja, hogy a rajtot követően belekeveredett egy kis csetepatéba, a Red...

Hozzászólások

( komment)