Hamilton mélységesen csalódott a szurkolókban - F1VILÁG.HU

Hamilton mélységesen csalódott a szurkolókban

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton a hétvégén történtek után csalódottságának adott hangot, ugyanis álmában sem gondolta volna, hogy valaha is rasszisták célkeresztjébe kerül a versenypályán.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton a hétvégén történtek után csalódottságának adott hangot, ugyanis álmában sem gondolta volna, hogy valaha is rasszisták célkeresztjébe kerül a versenypályán.

Hamilton és csapata, a McLaren Mercedes nehéz helyzetben találta magát a múlt heti teszteken Barcelonában, ahol a spanyol rajongók nem éppen kedves plakátokkal, és feliratokkal várták őket.

A spanyol Marca c. napilapban megjelent fotók is bizonyítják, hogy egyes sértő plakátokra rasszista feliratok is felkerültek, melyek egyértelműen a csapat színes bőrű versenyzőjének, Lewis Hamiltonnak szóltak. A “puto negro” (kibaszott fekete), és a “negro de mierda” (fekete szar) feliratoktól kezdve szinte minden variáció olvasható volt a lelátókon.

A katalán pálya illetékesei minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy ne durvuljon el a helyzet. A McLaren kérésére lezárták a csapat garázsára néző lelátókat, extra biztonsági embereket küldtek a kritikus helyekre, és megpróbálták eltávolítani a sértő plakátokat.

Hamilton, aki az első fekete versenyző a Forma-1-ben, csalódottságának adott hangot a történteket követően.

“Az igazat megvallva, nagyon csalódott és szomorú vagyok a történtek miatt” – mondta Hamilton a sportlifepress.com-nak adott nyilatkozatában. “Szeretem ezt az országot, különösen Barcelonát. A spanyol emberek mindig is meleg szeretettel fogadtak engem.”

A spanyol rajongók a mai napig úgy gondolják, hogy a McLaren sportszerűtlenül bánt hősükkel, Fernando Alonsóval a tavalyi évben, és a vezetőség előnyben részesítette csapattársát, Lewis Hamiltont, aki az utolsó futamon vesztette el a bajnoki címet.

“Szeretném, ha a spanyol szurkolók megértenék a helyzetemet. A legjobb tudásomat nyújtottam, és mindent megtettem azért, hogy megnyerjem a bajnokságot a tavalyi évben. Szándékosan soha sem próbáltam meg ártani Fernandónak, azonban a csata nagyon kemény volt, és a rólam kialakított kép súlyosan megsérült Spanyolországban” – zárta mondandóját Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!