Verstappen vs. Ocon

Hamilton a Mercedes érdekében nem ült autóba kedden

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes érdekében nem ült autóba a barcelonai teszt második napján Lewis Hamilton.

A brit versenyző eredetileg délután vette volna át a W09-es versenygép volánját csapattársától, Valtteri Bottastól, ám a kedvezőtlen időjárás miatt a csapat sok időt veszített délelőtt, és végül a finn dolgozott egész nap.

A Mercedesnél ugyanis úgy látták, túl sok idő menne el azzal, ha Hamiltonra állítanák át az autót délután – és ezzel a négyszeres világbajnok is egyetértett.

„Mivel az időjárási viszonyok elég szeszélyesek voltak, és pályaidőt veszítettünk hétfőn, annak volt értelme, hogy Valtteri az autóan marad egész napra” – mondta Hamilton.

„Mivel délelőtt körözhetett, már kényelmesen érezte magát az autóban, és nagyjából 1 órát veszítettünk volna a versenyzőcserével. Mivel nem igazán tudtuk, hogy jön-e a jó idő, vagy sem, úgy döntöttem, hogy feláldozom az én időmet annak érdekében, hogy a csapat jobban meg tudja érteni az autót azzal, hogy teljesíti a tervezett programot.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek