Hamilton: Mi nem hoztunk ide fejlesztéseket - F1VILÁG.HU

Hamilton: Mi nem hoztunk ide fejlesztéseket

HIRDETÉS
Miközben a Red Bull Racing, és jó eséllyel a Ferrari is sok újítással érkezett az évadnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére, Lewis Hamilton a csütörtöki, melbourne-i sajtótájékoztatón azt mondta, a Mercedes autóra nem kerül fel sok fejlesztés hétvégén.
Fotó: Mercedes

Ez persze nem jelenti azt, hogy le kellene írni a világbajnok istállót, mely már a téli teszteken is gyakorlatilag két különböző autóval dolgozott, a második teszthéten ugyanis egy radikálisnak mondható fejlesztési csomagot vetett be.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint a Mercedes formája viszonylag könnyen kiolvasható számukra a Barcelonában látottakból, azt azonban nehéz tudni, a többiekhez képest hogyan is állnak.

„Nem nehéz olvasni belőle. Szerintem elég világos volt a dolog, azt viszont nehéz tudni, hogy mit csináltak a többiek. Szóval, amíg pénteken ki nem gurulunk a pályára, addig nem fogjuk pontosan tudni. Az időmérőn pedig már tisztább képet kapunk. Általában az első pár verseny után kezdjük el valóban tudni, hogy hol is áll mindenki” – mondta a címvédő. „Viszont van tennivalónk.”

„A teszteken mindig fejlődünk a következő napra, ahogy az autó egyre idősödik. A gyűjtött információkat elvisszük a szélcsatornába, a mérnökök is rengeteg adattal rendelkeznek, amikkel aztán elkezdünk dolgozni. Szóval a tesztek után mindenki előrelép.”

„Az autó itt frissebb lesz, és jobban is értjük. De ez minden csapatnál így van. Fejlesztéseket nem hoztunk. Érdekes lesz látni, hogyan működnek a Red Bull újításai, és tudom, hogy több csapat, például a Ferrari is általában hoz fejlesztéseket az első versenyre. Szóval érdekes lesz látni.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesz fontos letenni a névjegyét az évad első négy versenyén, Hamilton így felelt: „Hosszú a szezon, szóval nem érzem úgy, hogy ez a legfontosabb dolog. Szerintem tényleg az a lényeg, hogy befejezzük a versenyeket, elemezzünk, és megbizonyosodjunk arról, hogy annyi pontot gyűjtünk, amennyit csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!