Hamilton: Minden eddiginél kiélezettebb a küzdelem - F1VILÁG.HU

Hamilton: Minden eddiginél kiélezettebb a küzdelem

HIRDETÉS

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy hiába vezeti a pontversenyt, egy pillanatra sem szabad leengednie, ugyanis minden eddiginél kiélezettebb a küzdelem a jelenlegi hihetetlenül ütős mezőnyben.


Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy hiába vezeti a pontversenyt, egy pillanatra sem szabad leengednie, ugyanis minden eddiginél kiélezettebb a küzdelem a jelenlegi hihetetlenül ütős mezőnyben.

Annak ellenére, hogy az elmúlt két versenyen aratott győzelmével átvette a vezetést az egyéni pontversenyben, a McLaren brit pilótája tisztában van azzal, hogy továbbra is nagyon keményen kell dolgoznia, máskülönben esélye sem lesz megszerezni a bajnoki címet.

„Jelenleg hihetetlenül versenyképes a sportágunk” – mondta a brit versenyző. „Kiélezetett a küzdelem, és különböző csapatokból kerültek ki a győztesek. Nagyon hosszú még az idei szezon, és minden arról szól, hogy a minimálisra csökkentsük a hibákat, minden egyes versenyen pontot szerezzünk, és folyamatosan fejlődjünk.”

„Úgy gondolom, hogy igazi versenyzésről beszélhetünk. Teljesen mindegy, hogy az új pontrendszer miatt, vagy azért, mert legalább tíz olyan pilóta van, aki egy olyan autóval rendelkezik, amellyel harcba szállhat a győzelemért, de idén már nem elég csak arra hajtani, hogy pontokat szerezzen az ember.”

„A szimpla pontszerzés nem elég a sikerhez, minden egyes futamon a határon kell autóznod, mert csak így érheted el a célodat, azonban ez az, amit nagyon szerezek, mert én mindig is ilyennek képzeltem el a versenyzést.”

Hamilton szerint a bajnokság még teljesen nyitott, senki nem tudott ellépni a többiektől, így egy hihetetlenül izgalmas szezon van kilátásban, ahol majd csak az utolsó versenyeken fog eldőlni, hogy kié lesz a végső győzelem az élcsapatok versenyzői közül.

„Természetesen nagyon jó érzés vezetni a világbajnokságot, azonban hogy őszinte legyek, a Forma-1 olyan kemény, és versenyképes jelen pillanatban, hogy semmit sem vehetsz készpénznek” – mondta a brit pilóta.

„Amíg az élen vagyok, tudom jól, hogy a következő tizenegy verseny minden egyes körében nagyon keményen kell harcolnom, hogy a többiek előtt tudjak maradni. Mivel én vagyok az ötödik versenyző, aki vezeti a tabellát az idei évben, tisztában vagyok azzal, hogy nagyon nem egyszerű az élen maradni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!