Verstappen vs. Ocon

Hamilton minden nyilvános szereplését lemondta

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője nem vesz részt az Olasz Nagydíj csütörtöki médianapján, valamint minden nyilvános csütörötki szereplését eltörölték.

Az F1-es nagydíjak csütörtöki napja általában a sajtótájékoztatókról, interjúkról, nyilatkozatokról szól, ekkor minden pilótának kötelező megjelennie a média előtt.

Ha ez nem történik meg, az FIA azt súlyosan bünteti, így csak nagyon indokolt esetben mulaszthatják el a versenyzők megjelenési kötelezettségüket.

Hamilton az Olasz Nagydíj csütörtöki napján azonban minden médiamegjelenését lemondta „halaszthatatlan személyes okokra” hivatkozva.

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek