Hamilton: Minden versenyző ilyen autóra vágyik!

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Mindkét csütörtöki szabadedzésen a leggyorsabb volt Monte-Carlóban a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton, így igazán jól indult számára a szezon hatodik versenyhétvégéje.

Hamilton világbajnoki éllovasként érkezett meg a hercegségbe, célja pedig természetesen a győzelem. A brit azért is szeretne szép eredményt elérni, mert így tisztelegne a hét elején 70 éves korában elhunyt Niki Lauda előtt.

A brit versenyző a csütörtöki edzések után elárulta, elégedett autójával.

„Minden versenyzőnek az az álma, hogy megérkezzen Monacóba, és egy olyan autó legyen alatta, amit ki tud használni, és amivel meg tudja mutatni, mire képes. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a célunk pedig természetesen az, hogy egy pozitív eredményt érjünk el ezen a hétvégén” – mondta a címvédő.

„A két edzés során elvégeztünk néhány apró változtatást, de meglehetősen elégedett vagyok a beállításokkal.”

Hamilton hozzátette, lenyűgöző, milyen tempóra képesek a szűk utcai pályán.

„Valahányszor visszatérünk erre a pályára, egyre gyorsabb és gyorsabb, és ezt akkor venni észre igazán, amikor elhaladsz a falak mellett.”

„A 12-es kanyarban óriási a tempó, és aztán hirtelen ott van előtted a korlát. Ugyanez a helyzet a dombon felfelé, a Casinónál. Hihetetlenül intenzív, nagyon oda kell figyelni.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!