Hamilton nagy csatában legyőzte Vettelt a Spanyol GP-n! - F1VILÁG.HU

Hamilton nagy csatában legyőzte Vettelt a Spanyol GP-n!

HIRDETÉS
035

Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat azok után, hogy a 66 körös verseny során hatalmas küzdelmet vívott Sebastian Vettellel. A Ferrari versenyzője végül 2., Daniel Ricciardo harmadik lett.

Hamilton a pole pozícióból vághatott neki a szezon ötödik versenyének, a rajt azonban Sebastian Vettelnek sikerült legjobban, aki a második helyről indulva a brit elé tudott kerülni.

Az első kanyart nem úszta meg baleset nélkül a mezőny: Valtteri Bottas nekikoccant Kimi Räikkönen autójának, aki így Max Verstappennek ütközött neki. Räikkönen és Verstappen feladni kényszerültek a versenyt, míg Bottas folytatni tudta.

Az élen Vettel folyamatosan igyekezett növelni előnyét, majd a 14. kör végén a bokszba hajtott egy újabb garnitúra lágy gumiért, a Mercedesnél viszont úgy döntöttek, kint tartják versenyzőiket.

5 körrel később aztán Hamilton is érkezett – ő a közepes gumikért –, és végül Vettel mögé jött vissza a pályára. A Ferrari versenyzője eközben Bottas mögé ragadt be, aki még jobban elnyújtotta az első etapot.

Vettel aztán támadásba lendült, és óriási küzdelemben elment Bottas mellett a célegyenes végén.

A német igyekezett újra növelni előnyét Hamiltonnal szemben, aki a virtuális biztonsági autós periódus végén megejtette második kiállását is.

Hamilton a lágy gumikat kapta a következő etapra, 24 másodperccel volt lemaradva Vetteltől, aki azonnal reagált a Mercedes taktikájára: egy körrel később jött a bokszba, majd épp Hamilton mellé ért vissza a pályára.

A duó hatalmas küzdelmet vívott egymással, és az 1-es kanyarban koccantak is, Vettel pedig végül visszaverte Hamilton támadását.

Hirdetés

A Mercedes versenyzője nem adta fel, és végül a DRS-zónát kihasználva megelőzve a németet. Innentől kezdve a háromszoros világbajnok végig kontroll alatt tartotta a versenyt, és végül 3,5 másodperces előnnyel nyert Vettel előtt. A Mercedes másik versenyzője, Valtteri Bottas motorhiba miatt feladta a versenyt.

A dobogó legalsó fokára Daniel Ricciardo állhatott fel, és remekül szerepeltek a Force Indiák is: Sergio Pérez negyedik, Esteban Ocon ötödik lett.

A hatodik pozícióban Nico Hülkenberg, a hetedikben Pascal Wehrlein végzett, ő azonban egy 5 másodperces időbüntetés miatt veszít egy helyet Carlos Sainzcal szemben. Pontot szerzett még Barcelonában Daniil Kvyat és Romain Grosjean is.

Győzelmének hála Hamilton 6 pontra megközelítette Sebastian Vettelt a bajnoki tabellán.

A SPANYOL NAGYDÍJ KÖRRŐL-KÖRRE:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!