Hamilton nagy fölénnyel az élen a melbourne-i nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton nagy fölénnyel az élen a melbourne-i nyitóedzésen

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Nagy fölénnyel végzett az élen a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj nyitóedzésén a Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton. A brit mögött csapattársa, Valtteri Bottas lett a 2., Max Verstappen a 3.

A királykategória mezőnyét kedvező időjárási körülmények, 28°C-os levegőhőmérséklet és szikrázó napsütés fogadta az Albert Parkban, ám hozzá kell tenni, a folytatást illetően már nem ilyen biztatóak az előrejelzések: a meteorológusok szerint szombatra és vasárnapra is eső várható Melbourne-ben.

A száraz pályát igyekeztek kihasználni a csapatok a nyitóedzésen, melyen végül Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. A világbajnoki címvédő 1 perc 24,026 másodperces idővel végzett az élen, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast. Hamilton előnye bő fél másodperc volt a finnhez képest.

A 3. pozícióban a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen zárt, majd következtek a Ferrarik Kimi Räikkönen – Sebastian Vettel sorrendben.

A 6. helyen a másik Red Bull-lal Daniel Ricciardo fejezte be a gyakorlást, és meglepően jól szerepelt a Haas versenyzője, Romain Grosjean, aki az első melbourne-i edzésen a 7. lett.

A McLarennek döcögősen indult a program Ausztráliában: a csapatot kipufogóproblémák hátráltatták, az istálló első mért körére pedig bő 1 órát várni kellett. Fernando Alonso végül a 8., Stoffel Vandoorne pedig a 10. helyen zárt, kettejük közé Carlos Sainz férkőzött be a Renault-val.

A francia istálló másik versenyzője, Nico Hülkenberg 13. lett, előtte Pierre Gasly és Szergej Szirotkin, míg mögötte Esteban Ocon és Lance Stroll végzett.

Hirdetés

Az utolsó pozíciókban az Alfa Romeo Sauber versenyzői zártak: Marcus Ericsson 19., Charles Leclerc 20. lett 3,9, illetve 4,8 másodperces hátránnyal.

A versenyhétvége programja magyar idő szerint 6 órakor folytatódik a 2. szabadedzéssel.


Az 1. szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!