Hamilton nagyon szeretne tesztelni a MotoGP-ben

Fotó: Twitter/@LewisHamilton
Fotó: Twitter/@LewisHamilton
A Forma-1 ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, egy álma válna valóra azzal, ha tesztlehetőséget kapna a MotoGP-ben. A brit mindazonáltal tudja, ehhez még dolgoznia kell egy kicsit.

A Mercedes versenyzője múlt hétvégén jelen volt a MotoGP ide szezonnyitójának helyszínén, Katarban, újságírói kérdésre pedig azt mondta, reményei szerint lehetősége lesz majd arra, hogy egy királykategóriás kétkerekűt is kipróbálhasson.

„100 százalékig biztos, hogy kipróbálok egyet, ezen dolgozom” – mondta az F1-es címvédő.

„Ehhez több időre lenne még szükségem a motoron, először is azért, mert eddig csak két és fél ilyen tesztnapot töltöttem a pályán, de természetesen nagyon szeretnék kipróbálni egy MotoGP-motort. Ez egy álom lenne.”

„Minden hétvégén megnézem a versenyeken. Még akkor is, amikor én is nagydíjhétvégén vagyok. Kiugrom a meetingjeinkről az F1-es időmérő előtt is után, hogy megnézhessem az ő időmérőjüket.”

Hamilton tavaly, Jerezben egyszer már motorra pattant, akkor egy Yamaha R1-es masinával tesztelt két napot.

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek