Hamilton: Nehéz lesz megvédeni a bajnoki címet - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nehéz lesz megvédeni a bajnoki címet

HIRDETÉS

A Forma-1 történetének valaha volt legfiatalabb világbajnoka, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő radikálisan új szabályok miatt sokkal nehezebb lesz megismételnie idei sikerét 2009-ben.

A Forma-1 történetének valaha volt legfiatalabb világbajnoka, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő radikálisan új szabályok miatt sokkal nehezebb lesz megismételnie idei sikerét 2009-ben.

A McLaren brit versenyzője fantasztikusan teljesített az idei évben, és bár kínkeservesen, de az utolsó futamon bezsebelt ötödik helyével, megszerezte a világbajnoki címet.

Hamilton a hét elején ugyan elmondta, megpróbál többet szórakozni a jövő évben, most mégis figyelmeztetett: az új szabályok és megszorítások miatt minden eddiginél nehezebb lesz a dolguk a csapatoknak és a versenyzőknek a Forma-1-ben.

Az FIA Motorsport Világtanács múlt pénteken hozta nyilvánosságra azokat a költségcsökkentési intézkedéseket, melyeket bevezetnek majd a következő években.

A technikai szabálymódosítások mellett, már a jövő évtől különböző megszorítások lépnek életbe, betiltják a szezonközi teszteket, csökkentik a csapatok létszámát, és a gyárakat egy évben hat hétre bezárják.

“Nem hiszem, hogy ez megkönnyítené a dolgunkat” – mondta Hamilton az AP-nek. “Az új szabályokkal nagyon nehéz lesz ismét megnyerni a bajnokságot. Kevesebbet tesztelhetünk, azonban úgy gondolom, csapatként olyan helyzetben vagyunk, hogy össze tudunk fogni, és más területen előrébb tudunk kerülni. Azonban mindenki egy csónakban evez.”

A brit versenyző, aki csak a jövő évben, már az új autóval kezdi meg a tesztelést valamikor január közepén, hozzátette, csapata nem aggódik az új szabályok miatt, mindössze arra fókuszál, hogy a lehető legjobban kiaknázza az új lehetőségeket.

“Lenyűgöző, hogy mennyi minden történik egy évben, azonban csakis arra gondolunk, miként tudjuk folytatni a sportban, és miként tudjuk izgalmassá tenni a küzdelmet.”

“Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy továbbra is jól szerepeljünk, és győztes csapat maradjunk” – magyarázta a brit pilóta, aki szerint az új szabályokkal valamelyest változhat majd az erősorrend a Forma-1-ben.

“Nem tudhatjuk, kik lesznek gyorsak. Bizonyára az élen leszünk a Ferrarival és a BMW-vel egyetemben, de soha nem lehet tudni. Az sem elképzelhetetlen, hogy lesz egy negyedik csapat, amely csatlakozik hozzánk az élen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!