Hamilton: Nem a kerékvető miatt sérült a padlólemez

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton egyáltalán nem biztos abban, hogy egy kerékvető okozta padlólemezének sérülését a szezon első versenyén, Ausztráliában.

A brit a pole pozícióból rajtolhatott Melbourne-ben, ám végül csak a 2. helyen futott be csapattársa, Valtteri Bottas mögött.

Hamilton a verseny során sokkal lassabb volt a finnél, a futam után pedig kiderült, autójának padlólemeze sérült volt a verseny során. A csapat arra jutott, valószínűleg a melbourne-i pálya egyik kerékvetője okozta mindezt.

Az ötszörös világbajnok mindazonáltal Bahreinben azt mondta, vannak kétségei.

„A 4. körtől kezdve láttuk a teljesítmény-visszaesést” – mondta Hamilton.

„Az volt a gyanú, hogy a kerékvetők okozták, de nem támadtam őket keményebben, mint korábban. Szóval sokkal valószínűbb, hogy törmelékek miatt sérült meg a padlólemez – más autókról válhattak le ezek.”

„Szóval ez lehet a magyarázat, de mindez puszta feltételezés. Nem hibáztam, nem vettem szélesen egy kanyart sem, ami okozhatta ezt az incidenst. De rengeteg teljesítményt veszítettünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek