Hamilton nem aggódik a műszaki probléma miatt - F1VILÁG.HU

Hamilton nem aggódik a műszaki probléma miatt

HIRDETÉS

Nem tulajdonított komoly jelentőséget az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén felmerült műszaki problémának Lewis Hamilton, a Forma-1-es világbajnokság jelenlegi éllovasa.


Nem tulajdonított komoly jelentőséget az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén felmerült műszaki problémának Lewis Hamilton, a Forma-1-es világbajnokság jelenlegi éllovasa.

A Mercedes brit pilótája a legjobb időt futotta meg pénteken, és 3 ezredmásodperccel maga mögé utasította csapattársát, egyben legfőbb ellenfelét, Nico Rosberget.

Hamilton az edzés utolsó harmadát a bokszban volt kénytelen eltölteni, autójának hidraulikájával ugyanis problémák voltak.

„Folyt valami folyadék, szivárgott valami. De kétlem, hogy olyan komoly dolog lenne” – mondta a 2008-as év legjobbja a második edzés után.

„Persze nem segítenek az efféle dolgok, Nico viszont megfutotta a hosszú etapját, szóval csapatként tudtunk adatokat gyűjteni.”

Hamilton előnye jelenleg 17 pont a bajnoki összetettben, és bár a Mercedes duója jelentős előnyben volt ma a mezőny többi tagjával szemben, a brit pilóta tudja, kemény csatát kell megvívnia a bajnoki elsőségért a hátralévő versenyeken csapattársával.

„Nico nagyon gyorsnak tűnik, szóval kemény küzdelem lesz, de készen állok a harcra! Bőven lesz csata ezen a hétvégén, de ő van legközelebb hozzám.”

A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe elárulta, mivel a bajnokság hajrájában járnak, a megbízhatóság egyre nagyobb szerepet kap.

„A megbízhatóság nagyon fontos tényező a bajnokság során, és egyre inkább kérdésessé válik. Nagy kihívást jelent majd számunkra, hogy a hátralévő három futam mindegyikén célba érjenek mindketten” – mondta a szakember.

Hirdetés

Rosberg a szabadedzésen szintén műszaki hibára panaszkodott, a németnek a lefelé váltásokkal volt gondja, később azonban elismerte, egy bizarr probléma miatt történt mindez.

„Elemeltem a lábam és közben megütöttem a kuplung kapcsolóját. Viszketett a lába, ilyen dolgok megtörténhetnek. Szóval ezzel volt egy kis gondom ma” – magyarázta a bajnokesélyes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!