Hamilton nem akar beszélni a „tiszteletlen” Vettellel - F1VILÁG.HU

Hamilton nem akar beszélni a „tiszteletlen” Vettellel

HIRDETÉS
Nem kíván beszélni a „tiszteletlen” Sebastian Vettellel a Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton.

Nem kíván beszélni a „tiszteletlen” Sebastian Vettellel a Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton.

Nem kíván beszélni a „tiszteletlen” Sebastian Vettellel a Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton.

A brit versenyző az 5. helyen ért célba a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon, a verseny során pedig komoly összetűzésbe keveredett bajnoki riválisával, Vettellel, aki a biztonsági autó bentléte alatt nekiütközött az autójának, majd pár pillanattal később ráhúzta a kormányt a britre.

Vettelt a versenyen 10 másodperces stop-and-go-büntetéssel sújtották, a német azonban igazságtalannak tartja, hogy Hamiltont nem rótták meg, amiért „féktesztelte” őt.

Az FIA adatai közben kimutatták, hogy Hamilton nem fékezett Vettel előtt.

A Ferrari négyszeres világbajnoka az eset után azt mondta, szeretné tisztázni a történteket Hamiltonnal, a brit azonban nem kíván beszélni a némettel.

„Először is: meg sincs neki a számom” – mondta Hamilton.

„Én pedig a pályán akarok „beszélni”, ez a legfontosabb számomra. Hallottam, amit a futam után mondott, és egy kicsit úgy tűnik ez nekem… én nem mutogattam a verseny után, és nem mondtam semmit.”

„Megtörtént. Nem gondolom úgy, hogy helyénvaló volt, de a legnagyobb gond számomra az, hogy elbuktam a versenyt a fejvédő hibája miatt. Kizárólag arra gondolok, hogy összeszedjem magam fejben. A hátralévő 12 versenyen egy célom van, győzni akarok!”

Bár a vasárnap történtek után volt ideje lehiggadni, Hamilton továbbra is nagyon csalódott Vettel viselkedése miatt.

Hirdetés

„Szükségem van némi időre, de alapvetően úgy gondolom, hogy óriási tiszteletlenség, ami történt. Még ha bármilyen módon is kimutattam volna valamit felé a vezetési stílusommal, akár egy fékteszttel, akkor sem gondolom azt, hogy egy ilyen reakció helyénvaló tőle.”

„Rengeteg gyerek nézi a TV-közvetítéseket, és látnak egy többszörös világbajnokot, akiről az ember azt gondolná, hogy ennél jobban viselkedik.”

Hamilton hozzátette, nem gondolja, hogy Vettel véletlenül hajtott neki, miközben egyik kezével épp mutogatott neki.

„Világbajnokok vagyunk, mi vagyunk a világ legjobb versenyzői. Ha önök a közúton kiteszik az egyik kezüket az ablakon, előfordulhat, hogy jobbra húzzák a kormányt. De mi ilyet nem csinálunk. Évek óta versenyzünk, ilyet egyszerűen nem csinálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!