Hamilton nem bánná, ha Verstappen a Mercedeshez szerződne - F1VILÁG.HU

Hamilton nem bánná, ha Verstappen a Mercedeshez szerződne

HIRDETÉS
A Forma-1 ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, véleménye szerint „bizonyos szempontból” előnyös is lehetne az, ha Max Verstappen csatlakozna a Mercedes csapatához, így ugyanis bizonyítani tudná, hogy ugyanolyan autóval is képes lenne felülkerekedni az új generáció feltörekvő csillagán.
BARCELONA, SPAIN - MAY 12: Third place finisher Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing shakes hands with race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP in parc ferme during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 12, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZAHCWVAN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen 2016-ban csatlakozott a Red Bull csapatához, azóta pedig 7 versenyt nyert meg – legutóbb a múlt hétvégi Német Nagydíjon győzedelmeskedett a kaotikus körülmények közepette.

A fiatal pilóta jelenlegi szerződése 2020 végéig szól, ám korábban többször pletykáltak arról, akár már jövőre átveheti Valtteri Bottas helyét a Mercedesnél.

Hamilton a Hungaroringen újságíróknak nyilatkozva azt mondta, bár örülne, ha Bottas a csapatnál maradna, nem bánná, ha a jövőben Verstappen csatlakozna a Mercedeshez.

„Őszintén mondom, semmi problémám nem lenne vele” – magyarázta az ötszörös világbajnok.

„Ahogy már mondtam, szeretek együtt dolgozni Valtterivel, és nem tudom, hogy működne-e a dinamika, ha Verstappen itt lenne. Nem mondom azt, hogy működne, de azt sem, hogy nem. Látom a pozitívumait, és a potenciális negatívumait is. Mindig vannak pozitívumok és negatívumok azokkal kapcsolatban, akikkel együtt dolgozik az ember, de nincs különösebb véleményem ezzel kapcsolatban.”

„Bizonyos szempontból nekem is jól jönne. Jelenleg látok olyan sztorikat, hogy azért vagyok csak jobb, mert más autóban ülünk, és így tudom csak legyőzni. De ha a Mercedesnél lenne, lehetőségem lenne arra, hogy megmutassam, nem ez a helyzet.”

Verstappen maga egyébként nem igazán foglalkozik azokkal a véleményekkel, melyek szerint ő jobb versenyző Hamiltonnál.

„Én nem mondok ilyesmit. Nem is érdekel. Ami a legfontosabb számomra, hogy teljesítsek a pályán” – szögezte le a holland.

„A Mercedes domináns formában kezdte a szezont, szóval szerintem nehéz megfogni őket. Megpróbáljuk, de nem gondolok még a bajnoki címre.” 

Hirdetés

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!