Hamilton nem csalódott az elvesztett pole miatt - F1VILÁG.HU

Hamilton nem csalódott az elvesztett pole miatt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csalódottságra semmi oka, jóllehet az utolsó pillanatban veszítette el első pozícióját a Maláj Nagydíj szombati időmérőjén.


Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csalódottságra semmi oka, jóllehet az utolsó pillanatban veszítette el első pozícióját a Maláj Nagydíj szombati időmérőjén.

A McLaren brit versenyzője szerint örülniük kell, hiszen komolyan faragtak lemaradásukból és jóval közelebb kerültek legnagyobb ellenfelükhöz, a Red Bull Racinghez, mely csapat a szezonnyitón csúnyán elverte a teljes mezőnyt két hete Ausztráliában.

Sokáig úgy tűnt, hogy Hamilton megszerezheti a rajtelsőséget a mai időmérő edzésen, ám Sebastian Vettel az utolsó pillanatban megfutott gyorskörével – egy tizeddel ugyan, de – maga mögé utasította, így be kellett érnie a második hellyel.

„Nem hiszem, hogy csalódottnak kellene lennünk” – mondta Hamilton. „Azt gondolom, hogy fantasztikus munkát végeztünk az elmúlt verseny óta, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy sikerült közelebb kerülnünk a Red Bullhoz, ami mindenképpen bíztató dolog.”

„Büszke vagyok arra, hogy néhány új elemet bevethettünk ezen a hétvégén, és azokkal mind meg is voltunk elégedve. Szerettem volna az első pozícióban lenni, de az első sor is kiváló. Viszont azt el kell ismerni, hogy a Red Bull még egy kis előnyben van velünk szemben.”

„Úgy tűnik, hogy sikerült csökkentenünk a különbséget ezen a pályán, ráadásul nem is volt tökéletes a legjobb köröm, így azon még javíthatok.”

Bár a McLaren az edzések alapján úgy tűnt, hogy megverheti az energiaital-gyárosokat, Hamilton elmondta, hogy mindig is sejtette, hogy a Red Bull tartogat még valamit a kvalifikációs tréningre.

„Mindig is számítottam arra, hogy lesz még valami a tarsolyukban, hiszen általában az utolsó mért körükön mindig előhúznak valamit, és ez most sem volt másképp” – magyarázta a brit versenyző.

„A gyorskörömön veszítettünk egy kis időt az egyik kanyarban, így nem lehetek túlságosan csalódott.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!