Hamilton nem érti, hogyan lett ilyen erős a Honda és a Ferrari - F1VILÁG.HU

Hamilton nem érti, hogyan lett ilyen erős a Honda és a Ferrari

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton bevallotta, „ötlete sincs”, honnan tudott ilyen kiemelkedő motorteljesítménnyel előrukkolni két riválisuk, a Ferrari és a Honda Brazíliában.
2019 Brazilian Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton followed by Charles Leclerc Mercedes Ferrari

Hamiltonnak az interlagosi időmérőn gyakorlatilag esélye sem volt a rajtelsőség megszerzésére: csak a 3. helyen zárt, elmondása szerint pedig rengeteg időt veszítettek a pálya egyeneseiben, a Ferrari és a Red Bull ugyanis az időmérőn elképesztő teljesítményre volt képes. 

„A 3. edzésen nagyon versenyképesnek tűntünk, de aztán úgy tűnt, veszítettünk egy kicsit az időmérőre, vagy a többiek nyertek egy kicsit” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok, hogy a két Ferrari között tudtam végezni. Mindig nagy kihívás ez, de nem volt elég motorerőnk szerintem – főleg a többiekhez képest.”

„Emiatt veszítettünk időt. Viszont mindent beleadtam, amit csak lehetett.”

Hamilton hozzátette, a Mercedes „jelentős” időveszteséget szenvedett el az interlagosi pálya egyeneseiben.

„Az utolsó kör egészen jó volt, az autó igazán jónak tűnt. Egyszerűen csak hiányzott egy kis tempó az egyenesekben. De remélhetőleg ez jól jön majd a gumik tartóssága szempontjából vasárnap.”

A Mercedes versenyzője nem érti, hogyan lett a Ferrari mellett a Honda is ennyire erős Brazíliában.

„Nyilván nagyszerű a sport szempontjából, hogy van még egy gyártónk, mely elkezdett remek motorokat gyártani, és hozzásegíti a csapatát az élmezőnyhöz. De nem teljesen értem a dolgot, hiszen csak nagyon kevés motort használhatunk fel, és fogalmam sincs, hogy lehet-e további fejlesztéseket bevetni úgy, hogy már beépítettél egy új motort.”

„Viszont nagyon gyorsak voltak, nekünk pedig van dolgunk, ez biztos. A srácok nagyon keményen dolgoznak ezen a jövő évre.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e a Red Bull domináns teljesítménye, Hamilton így felelt: „Természetesen. Nem hinném, hogy a legutóbbi versenyen ekkora tempóelőnyben voltak velünk szemben.”

„Ráadásul a leggyorsabbak a középső szektorban is. Szóval ugyanannyi leszorítóerejük maradt, de nyilván több motorerővel rendelkeznek ezen a hétvégén. Mivel a pálya tengerszint feletti magassága jelentős, fogalmam sincs, ez honnan ered.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!