Hamilton nem érti, mi történt a boxban - F1VILÁG.HU

Hamilton nem érti, mi történt a boxban

HIRDETÉS

Lewis Hamilton bevallotta, értetlenül áll az időmérő edzésen történtek előtt, és egyszerűen nem is tudja felfogni, mi történhetett azon a bizonyos kiálláson, ami ennyi ideig tartott csapattársának, Fernando Alonsónak.

Lewis Hamilton bevallotta, értetlenül áll az időmérő edzésen történtek előtt, és egyszerűen nem is tudja felfogni, mi történhetett azon a bizonyos kiálláson, ami ennyi ideig tartott csapattársának, Fernando Alonsónak.

A McLaren újonc versenyzője, aki hét futammal a szezon vége előtt két ponttal vezeti a világbajnokságot a címvédő Fernando Alonso előtt, a második sorból kezdheti majd meg a holnapi Magyar Nagydíjat, miután a szombat délutáni időmérő edzésen éppen, hogy csak lecsúszott utolsó gyorsköréről.

Alonso fantasztikusan teljesítette utolsó mért körét, mellyel megelőzte a mindvégig az élen tartózkodó csapattársát. Hamilton úgy érzi, meg tudta volna szerezni a pole pozíciót, ha Alonso nem tartja fel a boxban, és meg tudja kezdeni utolsó mért körét.

Hamilotn azt is elmondta, szándékosan le is lassított, mielőtt bahajtott volna a boxba, hogy ne kelljen olyan sokat várakozni Alonso mögött, azonban mivel a spanyol versenyző csak tíz másodperccel a nyalókás ember jelzése után indult meg, a brit pilóta hajszállal ugyan, de kifutott az időből.

Az időmérő utáni sajtótájékoztatón Alonso elmondta, a csapat kérésére várakozott szerelői társaságában, ám arra nem tudott egyértelmű választ adni, miért kellett annyi ideig várakoznia.

“Talán a csapattól kellene ezt megkérdezni, én csak a rádión követem figyelemmel az eseményeket a boxban. Ők számolgatnak, ők tudják, mikor lesz tiszta a pálya, én csak vezetem az autót” – mondta Alonso. “Ahogy feltették a kerekeket, én indulásra készen állok.”

Hamilton – akinek kapcsolata azóta nem felhőtlen Alonsóval, hogy újoncként többször elverte a bajnokot – tisztában van azzal, milyen komoly hátrányba került a feltartás miatt.

“A rádión közölték velem, hogy Alonso is a boxban van, így vissza is vettem a tempóból, hogy ne kellejen sokat várnom mögötte. Ezzel időt adtam a szerelőknek, mert jóval lassabban teljesítettem az utolsó kanyart és a boxutcába is a szokásosnál lassabban gördültem be. Azonban rejtélyes módon így is feltartott valamiért” – mondta Hamilton.

Arra a kérdésre, hogy mennyi idő kellett volna még neki, hogy megkezdhesse utolsó gyorskörét, Hamilton a következőket válaszolta: “Éppen annyi, amennyit a boxban elvesztettem. Tényleg nem értem, miért tartott fel. A csapatot kellene megkérdezni erről, és én ezt meg is fogom tenni a következő megbeszélésünkön.”

“Nem vagyok mérges, de nagyon bosszant, ami történt. Érdekesnek találom az esetet. Azonban annak nagyon örülök, hogy roppant erősek vagyunk ezen a pályán” – tette hozzá Hamilton.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!