Hamilton nem érti, miért utasítgatta a Mercedes - F1VILÁG.HU

Hamilton nem érti, miért utasítgatta a Mercedes

HIRDETÉS

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy érzi, egyáltalán nem volt sportszerűlen akkor, amikor a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon szándékosan feltartotta csapattársát, az újdonsült bajnok Nico Rosberget.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy érzi, egyáltalán nem volt sportszerűlen akkor, amikor a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon szándékosan feltartotta csapattársát, az újdonsült bajnok Nico Rosberget.

Hamilton csak abban az esetben szerezhette volna meg pályafutása 4. bajnoki címét, ha megnyerni az évadzáró versenyt, Rosberg pedig a harmadiknál rosszabb pozícióban végez.

A brit éppen ezért mindent elkövetett azért, hogy feltartsa csapattársát, ezáltal pedig felzárkóztassa az üldözőbolyt.

A taktika végül nem jött be, Rosberg ugyanis befutott másodikként, ezzel pedig ő lett a 2016-os idény bajnoka.

Hamilton a verseny után elárulta, nem érzi úgy, hogy sportszerűtlen lett volna, ezért nem érti, a Mercedes miért utasítgatta arra, hogy fokozza a tempót.

“Semmi veszélyeset nem csináltam, nem hinném, hogy sportszerűtlen voltam” – mondta a Mercedes versenyzője.

“A bajnoki címért harcoltunk, én voltam az élen, szóval kontrolláltam a tempót.”

Arra a kérdésre, hogy idegesítették-e a rádión kapott utasítások, Hamilton így felelt: “Nem igazán. Nem értem, miért nem hagytak minket egyszerűen versenyzni. Soha nem volt olyan pillanat, amikor azt éreztem, hogy elbukhatom a győzelmet. Sajnálatos, hogy így gondolkoztak, de ennél többet nem is kell mondanom.”

“Abban reménykedtem, hogy Vettel közelebb kerül, de az abroncsai már elfogytak a végére, Nico pedig remekül vezetett, nem hibázott. A vége pedig elég higgadtra sikeredett. Önöknek talán intenzívebbnek tűnt, de nekem nem.”

Hirdetés

“Sok pontot veszítettem idén, szóval azért voltam a pályán, hogy harcoljak, és soha nem próbáltam olyat tenni, amivel árthattam volna a csapatnak, vagy a brandnek. A konstruktőri címet megnyertük már, szóval rajtam és Nicón múlt a mai nap. Mégis úgy érezték, hogy szólniuk kell nekem. Beszélni fogunk majd róla.”

Hamilton emellett kiemelte, Rosberg az egész szezon során “fantasztikus” munkát végzett.

“Mindent megtettem, de Nicónak tiszta éve volt, nem voltak igazán problémái. Ezért ülünk most így itt. Fantasztikus munkát végzett, gratulálok neki. Nagyszerű érzés megnyerni egy világbajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!